Tämä salamannopea suklaakakku on monta yllätysvierailua meillä pelastanut ja tätä on sekoiteltu monta kertaa niin pienten lasten kanssa kuin naisten juttelun lomassa keittiössämme.
Kokeile ja pelastu sinäkin pikaisen makean nälän iskiessä! 😁😁
Kokeile ja pelastu sinäkin pikaisen makean nälän iskiessä! 😁😁
On parempi paistaa kakku 170 asteessa hiljalleen, silloin pinta pysyy tasaisena - nyt minulla oli samaan aikaan naanleipiä uunissa ja lämpö liiankin kova tälle kakulle, jolloin reunat kypsyivät nopeammin ja keskusta kohosi enemmän.
Suklaakakku
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota piirasvuoka 21-26 cm - mitä suurempi, sen ohuempi kakusta tulee, minulla on kuvassa kakku 21 cm leveä ja kakun paksuus oli noin 3 cm. Voit jauhottaa vuoan myös kookoshiutaleilla, jos pidät niistä - muutoinhan kakkuvuokien jauhottamiseen käy mikä vaan jauho tai hiutaleet tai leseet tai siemenet - pinta vaan tulee erilainen.
Sulata margariini ja keitä vettä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kosteat aineet suoraan jauhoseoksen päälle ja sekoita nopeasti, mutta mahdollisimman vähän, ettei pikataikina sitkisty, mutta kokkareita ei saa jäädä taikinaan. Kaada taikina paistovuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes ei tikkuun kakun keskeltä kokeillen enää tartu taikinaa.
Voit muuntaa ohjetta niin, että vatkaat kananmunia vähän ennen niiden lisäämistä jauhoseokseen. Koristelin kakun sabluunan ja lumijauheen kanssa. Lumijauhe on kuin tomusokeria, mutta se ei sula kostean kakun päällä kuten tomusokeri. Lumijauheen tapaista Glitterjauhettakin on myynnissä nimellä Sparling deco powder ja Diamaont dust esim. Kinuskikissalla. Lumijauhetta myy esim. Confetti ja Kinuskikissa.
Kakun päälle voi tehdä myös mokkapalojen päällisen tai tomusokerista ja vedestä värillisen päällisen - usein olen marmoroinut kaksi eri väristä kuorrutetta tämän kakun päälle. Tämä kakku on todella hyvää myös sellaisenaan erityisesti jäätelön kera!!
Mutakakku
Mutakakku onnistuu lähes samalla ohjeella, muunnetaan vähän: vähennetään jauhoja ja jätetään vesi pois, lisätään kaakaota. Valmista mutakakku samoin, mutta paista vain noin 20 minuuttia, koska mutakakku saa jäädä kosteaksi sisältä.
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka, tai laita pohjalle ja reunoilla leivinpaperia.
Sekoita keskenään ensin kuivat aineet, sitten kosteat aineet toiseen kulhoon : sulatettu margariini vähän jäähtyneenä, sokeri, kananmunat. Minä kyllä usein lisään kosteat aineet suoraan jauhoseoksen päälle ja sekoitan nopeasti, mutta mahdollisimman vähän, ettei pikataikina sitkisty, mutta kokkareita ei saa jäädä taikinaan. Kaada taikina paistovuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä ja tarjoa se jäätelön tai kermavaahdon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: