Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuaista (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: