Kirsikkapiiras uunijuustokakun tavoin
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lämmitä kiertoilmauuni 160 - 170 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka tai sprayaa se vuokaspraylla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
300 g Philadephia tuorejuustoa
200 g kreikkalaista jogurttia
2 munaa
(1 rkl perunajauhoa)
2 tl vanilliinisokeria
1/2 - 1 dl sokeria
Sekoita tuorejuusto ja kreikkalaisen jogurtti sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon muut aineet ja vältä vatkaamista - massaan ei haluta ilmaa. Maista, mausta tarvittaessa lisää ja kaada seos uunivuokaan pohjan päälle. Paista uunissa, kunnes täyte juuri ja juuri hyytyy, aikaa tarvitaan piiraan paksuudesta ja uunin lämpötilasta riippuen 20-40 minuuttia. Piiraan keskustasta noi9n 5 cm saa jäädä pehmeäksi, kun virta uunista sammutetaan. Tarvittaessa laita leivinpaperi piiraan päälle, jos se alkaisi saamaan väriä - voit myös madaltaa lämpöä. Anna piiraan jäähtyä kunnolla.
Pinnalle
Levitä jäähtyneen piiraan pinnalle ohut kerros kirsikkahilloa, esim. 1 1/2 dl, tarvittaessa hyydytä sitä lisää 1 liivatelehdellä TAI asettele pintaan pakastekirsikoita tai tuoreita kirsikoita ja tee vedestä tai kirsikkamehusta kiille kakun pintaan:
Marjakiille juustokakun päälle esim. kirsikoista
1 dl punaista mehua
1/2 dl hyytelösokeria
Kiehauta mehu, lisää hyytelösokeri ja kiehauta, kunnes liemi kirkastuu. Anna hetken aikaa jäähtyä, sekoittele välillä, ettei synny kuorta. Pakastekylmien marjojen päälle voit kaataa mehuliemen sellaisenaan, tuoreiden marjojen ja pehmeiden raparperien päälle se on helpointa levittää pullasudilla siinä vaiheessa, kun liemi on kananmunan valkuaisen paksuista. Mehuliemen saat nopeasti hyytymisen alkuun siirtämällä sen hetkeksi pakastimeen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: