Pikamunkit
ohjeesta saa 16 - 20 kpl
1/2 dl sokeria
3- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2dl maitoa tai kauramaitoa
1 kananmuna
1 kananmuna
Paistamiseen 1-2 l rapsiöljy tai rapsi-auringonkukkaöljy, rypsiöljy tai kookosrasva
Pinnalle sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria
Pikamunkeista tulee epämääräisen muotoisia, ei siis pyöreitä tai renkaita. Pikamunkit on nopea valmistaa.
Sekoita kuivat aineet, lisää kosteat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän. Ettei taikina sitkisty. .
Paisto.
Kuumenna rasva laakeassa teräskattilassa, se on sopivan kuumaa, kun pudottamalla pienen pienen taikina palan öljyyn se alkaa pian saada väriä. Varaa kansi viereen - tukahduta sillä liekki- estä hapen saanti painamalla kansi tiiviisti öljykattilan päälle, jos öljy syttyy palamaan. Kuumenna öljy kovalla teholla ensin. Mutta paisto tapahtuu keskilämmöllä tai matalammalla teholla, että munkit ehtivät kypsyä sisältä. - päältä vaalea ja sisältä kypsä, on tavoite. Tarkista kypsyys halkaise alla suurin kypsä munkki - tarvittaessa tee pienempiä, niin sisäkypsyys onnistuu helpommin.
Nosta varovasti pieniä nokareita taikinasta kahdella lusikalla ja pudota rasvaan. Kypsennä 3-5 munkkia kerralla, käännä munkkeja ja paista keskiteholla noin 5-7 minuuttia yhteensä. Nosta munkit valumaa siivilään, joka on teräsastian päällä tai lautaselle talouspaperin päälle. Kääntele sokerissa pikaisen valutuksen jälkeen. Tarkistithan kypsyyden halkaise alla yhden munkin? Pikamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: