Siirry pääsisältöön

Amerikkalainen juustokakku



Amerikkalainen juustokakku

Pohja

24 sentin vuokaan noin  4-5 cm korkeana

200 g Digestive- tai kaurakeksimuruja
70 g margariinia sulatettuna

Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja. Painele muruseos pohjalle . Voit paistaa pohjaa uunissa noin 5-10 minuuttia, jolloin siitä tulee rapeampi. Jäähdytä pohja. Srayaa tai öljyä vuoan reunat. 

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1-2 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta
200 g ranskankermaa 
3 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

 Keitä vettä vesihaudetta varten. Kaada kuuma vesi syvälle uunipellille ja päällystä irtopohjavuoka tiiviisti  kahdella foliopaperikerroksella. Kakku paistetaan vesihauteessa, eikä vesi saa päästä folioiden läpi kakkuun. 

Mittaa kaikki muut täytteen ainekset paitsi kananmunat kulhoon ja vatkaa  tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Sekoita eri kulhossa kananmunat, niin, että niiden rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa ilmaa joukkoon! Sekoita kananmunat kevyesti juustoseokseen. 
Kumoa täyte murupohjan päälle ja paista 150 asteessa kiertoilmassa tunnin verran, puolen tunnin jälkeen voit halutessasi laskea kiertoilman lämmön 120 asteeseen.  Jos väriä tulee kakkuun liikaa, suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, joka ei saa koskettaa pintaa, muutoin se voi tarttua kiinni. Jätä kakku mielellään jäähtyvään uuniin, josta virrat sammutettu, vielä noin puolen tunnin ajaksi - ota se pois uunista, kun kakun keskustassa on noin 5 cm hyytymätöntä täytettä. Anna kakun jäähtyä huoneen lämmössä useamman tunnin ja vasta sitten siirrä se jääkaappiin. Hidas jäähdytys estää pintaa repeilemästä. Tarjoa kakkua vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on parasta. Tarjoa lisänä marjakastiketta ja koristele kakku tuoreilla tai pakastemarjoilla. 

Voit tehdä kakun pintaan myös kauniin vaalean kerroksen, ennen kuin laitat sen tarjolle. Ohje: 

Ranskankermakiille juustokakkuun


1-2 liivatelehteä, pehmitä kylmässä vedessä
2 rkl sitruunamehua
2-3 dl ranskankermaa
Sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan

Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Lisää ne vatkaten ranskankermaan ja mausta. Levitä seos tasaisesti juustokakun päälle, anna hyytyä jääkaapissa. Koristele. 





Kevyemmän täytteen saat vaihtamalla osan ranskankermasta vispikermaan. Juustikakun tarkenmmat ohjeet ja "Leivo kanssani" video löytyy blogistani täältä. 


Miten estää juustokakun pinnan halkeilu ja liika tummuminen video täällä


Verdana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja