Amerikkalainen juustokakku
Pohja
24 sentin vuokaan noin 4-5 cm korkeana
200 g Digestive- tai kaurakeksimuruja
70 g margariinia sulatettuna
Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja. Painele muruseos pohjalle . Voit paistaa pohjaa uunissa noin 5-10 minuuttia, jolloin siitä tulee rapeampi. Jäähdytä pohja. Srayaa tai öljyä vuoan reunat.
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1-2 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
Keitä vettä vesihaudetta varten. Kaada kuuma vesi syvälle uunipellille ja päällystä irtopohjavuoka tiiviisti kahdella foliopaperikerroksella. Kakku paistetaan vesihauteessa, eikä vesi saa päästä folioiden läpi kakkuun.
Mittaa kaikki muut täytteen ainekset paitsi kananmunat kulhoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Sekoita eri kulhossa kananmunat, niin, että niiden rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa ilmaa joukkoon! Sekoita kananmunat kevyesti juustoseokseen.
Kumoa täyte murupohjan päälle ja paista 150 asteessa kiertoilmassa tunnin verran, puolen tunnin jälkeen voit halutessasi laskea kiertoilman lämmön 120 asteeseen. Jos väriä tulee kakkuun liikaa, suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, joka ei saa koskettaa pintaa, muutoin se voi tarttua kiinni. Jätä kakku mielellään jäähtyvään uuniin, josta virrat sammutettu, vielä noin puolen tunnin ajaksi - ota se pois uunista, kun kakun keskustassa on noin 5 cm hyytymätöntä täytettä. Anna kakun jäähtyä huoneen lämmössä useamman tunnin ja vasta sitten siirrä se jääkaappiin. Hidas jäähdytys estää pintaa repeilemästä. Tarjoa kakkua vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on parasta. Tarjoa lisänä marjakastiketta ja koristele kakku tuoreilla tai pakastemarjoilla.
Voit tehdä kakun pintaan myös kauniin vaalean kerroksen, ennen kuin laitat sen tarjolle. Ohje:
Ranskankermakiille juustokakkuun
1-2 liivatelehteä, pehmitä kylmässä vedessä
2 rkl sitruunamehua
2-3 dl ranskankermaa
Sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan
Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Lisää ne vatkaten ranskankermaan ja mausta. Levitä seos tasaisesti juustokakun päälle, anna hyytyä jääkaapissa. Koristele.
Kevyemmän täytteen saat vaihtamalla osan ranskankermasta vispikermaan. Juustikakun tarkenmmat ohjeet ja "Leivo kanssani" video löytyy blogistani täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: