KALAKAKKU 4:lle
Leikkuulaudan jaan muovikelmun päälle 2 ruispaahtoleipää. Poista kuoret yhteensä 6 leipäviipaleesta.
Kostutusliemi, sekoita ja levitä pullasudillla leipäkerrosten päälle
1 dl vettä
1 rkl kalafondia tai 1/8 kala- tai kasvisliemikuutiota liuotettuna
1 rkl:n kiehuvaa vettä
Täyte 1 Tuorejuusto-kasvistäyte
1/4 dl paprika
1 rkl aur. kuiv.
tomaattia
100 g yrttituorejuustoa
¼ prk ranskankermaa
Ripaus Provencen
mausteseosta
¼ tl sitruunanmehua
- Sekoita ainekset
yhteen, tarkista maku
Täyte 2 Savulohitäyte
100 g savulohta
75 g tillituorejuustoa
75 g lämminsavulohi-
tuorejuustoa
½ dl turkkilaista
jogurttia
¼ tl kuivattua tilliä
tai ½ tl tuoretta tilliä
(¼ tl sitruunanmehua)
Pehmitä juusto
sekoittamalla
pienessä
kulhossa.
Paloittele
savulohi.
Sekoita ainekset yhteen,
tarkista maku. Voit
lisätä ripauksen
mustapippuria tai
chiliä
Päälle: Sekoita 100 g lohituorejuustoa ja
½ dl Arlan turkkilaista jogurttia. Lisää ripaus pippuria
Koristeeksi 1 dl katkarapuja, tilliä, ½ pun.paprika kuutioina, ¼ kurkku – paina muotilla kukkia
KINKKURULLAKAKKU 4:lle
Kostutusliemi, sekoita ja levitä pullasudilla leipäkerrosten päälle
1 dl vettä
1 rkl kasvisfondia tai 1/8 kasvisliemikuutiota liuotettuna
1 rkl:n kiehuvaa vettä
Täyte Kinkkutäyte
100 g palvikinkkua
½ maustekurkkua
1oo g pippuri- tai
tacotuorejuustoa
½ dl ranskankermaa
(ripaus pippuria)
Kuutioi kinkku ja
paprika, sekoita juusto
pehmeäksi ja sekoita
ainekset yhteen.
Tarkista maku. Lisää
vähän tacomaustetta .
Päälle
Vaahdota kulhossa 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja 1½ dl vispikermaa. Lisää ripaus pippuria.
Koristeeksi herneen versoa,
50 g punaisia pikkutomaatteja,
75 g tummia viinirypäleitä
TEX-MEX KAKKU
Leikkuulaudan ja folion päälle 2 täysjyväpaahtoleipää. Poista kuoret yhteensä 6 leipäviipaleesta.
Kostutusliemi, sekoita ja levitä pullasudillla leipäkerrosten päälle
1 dl vettä
1 rkl kasvis- tai kanafondia tai 1/8 kanaa- tai kasvisliemikuutiota liuotettuna 1 rkl:n kiehuvaa vettä
Täyte 1 Broileritäyte tacotuorejuustolla
100 g broilerin
filesuikaleita
- ruskista kevyesti,
mausta suolalla ja
tacomausteella
½ - 1 rkl punasipulia
hienonnettuna hyvin
1 tl tacomaustetta
½ pkt = 100 g
maustamatonta
tuorejuustoa tai
tacotuorejuustoa tai
chilituorejuustoa
¼ tl sitruunanmehua
Täyte 2 Cuacamoletäyte
½ kypsää avocadoa
½ tomaatti
½ valkosipulinkynttä
puserra valkosipulin-
pusertimella
½ tl limen mehua
(chilipalko pieni! pala
tai vähän! chilitahnaa)
Ripaus suolaa ja
mustapippuria
Päälle Sekoita 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja ½ dl salsakastiketta.
Koristeeksi ¼ lehtisalaattia, 1/4 pun.paprika kuutioina, tacolastuja, punasipulirenkaita
K-ruokasivustolla on hyvä kuvasarja kakun kokoamisesta ja monta ohjettakin :
Voileipäkakun valmistusvaiheet
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/nain-kokoat-voileipakakun
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: