Siirry pääsisältöön

Mansikkapiiras


Aiempia mansikkareseptejäni löydät blogistani täältä. 

Pakastin eilen mansikoita ja oli ihan pakko kokeilla mansikkajogurttipiirasta, jonka ohje löytyy Emmasofiacake instagramista. Täytyy myöntää, että epäillen laitoin piirakkaan mansikkajogurttia, mutta piirakka  ja täyte tuli erittäin hyvää. Vähän muutin ohjetta, käytin kokonaan 2 vaniljarahkaa, mitäpä sitä vajaata purkkia jääkaappiin laittamaan:).

 Marjapiiraan munamaitoon voi käyttää mitä vaan maitotuotetta.   2 dl maitotuotetta hyydytetään 1 kananmunalla isommissa annoksissa 2 tl vehnäjauhoa voi korvata yhden munan. Minä korvasin kananmunan kahdella keltuaisella, kun niitä jäi paljon tehdessäni hääkakkuun italialaista marenkikreemiä. Perunajauhoa tai maissitärkkelystä käytetään usein varustamaan hyytymistä uunijuustokakuissa, sen jätin nyt pois, koska kananmunan hyydytysteho riittää. Tein ohjeen piiraan 26 sentin piirasvuokaan.

Mansikkapiiras

POHJA

150 g margariinia sulatettuna
1 muna tai 2 keltuaista
1 dl vaniljarahkaa tai kermaviiliä tai muuta maitotuotetta
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

TÄYTE

3 dl mansikka jogurttia Luonto tmv.
3 dl vaniljarahkaa
3 kananmunaa (tai 6 keltuaista)
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3 - 4 dl mansikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota piirasvuoka. Sulata pohjaa varten rasva, jäähdytä. Sekoita kaikki nesteiset aineet keskenään, lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuokaan.

Täyte. Sekoita muut ainekset, paitsi mansikat. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mansikat pistemäisesti pohjan päälle. Kypsennä piirasta uunissa noin 50 min, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte on hyytynyt. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja