Aiempia mansikkareseptejäni löydät blogistani täältä.
Pakastin eilen mansikoita ja oli ihan pakko kokeilla mansikkajogurttipiirasta, jonka ohje löytyy Emmasofiacake instagramista. Täytyy myöntää, että epäillen laitoin piirakkaan mansikkajogurttia, mutta piirakka ja täyte tuli erittäin hyvää. Vähän muutin ohjetta, käytin kokonaan 2 vaniljarahkaa, mitäpä sitä vajaata purkkia jääkaappiin laittamaan:).
Marjapiiraan munamaitoon voi käyttää mitä vaan maitotuotetta. 2 dl maitotuotetta hyydytetään 1 kananmunalla isommissa annoksissa 2 tl vehnäjauhoa voi korvata yhden munan. Minä korvasin kananmunan kahdella keltuaisella, kun niitä jäi paljon tehdessäni hääkakkuun italialaista marenkikreemiä. Perunajauhoa tai maissitärkkelystä käytetään usein varustamaan hyytymistä uunijuustokakuissa, sen jätin nyt pois, koska kananmunan hyydytysteho riittää. Tein ohjeen piiraan 26 sentin piirasvuokaan.
Mansikkapiiras
POHJA
150 g margariinia sulatettuna
1 muna tai 2 keltuaista
1 dl vaniljarahkaa tai kermaviiliä tai muuta maitotuotetta
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
TÄYTE
3 dl mansikka jogurttia Luonto tmv.
3 dl vaniljarahkaa
3 kananmunaa (tai 6 keltuaista)
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3 - 4 dl mansikoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota piirasvuoka. Sulata pohjaa varten rasva, jäähdytä. Sekoita kaikki nesteiset aineet keskenään, lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuokaan.
Täyte. Sekoita muut ainekset, paitsi mansikat. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mansikat pistemäisesti pohjan päälle. Kypsennä piirasta uunissa noin 50 min, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte on hyytynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: