Tein 14 kpl mangojuustokakkuja "minimallia" ja sitruunapiiraita 7 kpl alla olevasta pohjataikinasta ja täytteistä. Nämä on helppo ja nopea toteuttaa.
Murotaikinapohja
Tein 21 kpl pikkupiiraita muffinivuokaan, jonka syvyys 3 cm ja aukon koko 7 cm päältä mitaten
350 g (5 ½
dl) vehnäjauhoa (tai gluteeniton vaalea jauhoseos)
(ripaus
suolaa)
150 g
leivontamargariinia tai voita
1 muna
2 keltuaista
90
g sokeria eli 1 dl
0,3 dl
kylmää vettä
Juustokakkutäyte
riittää 14 pikkukakkuun
200 g
vaniljatuorejuustoa
100 g creme
fraichea
1 kananmuna
2 tl
sitruunanmehua
50 g (1/2
dl) sokeria
vaniljasokeria tai vanilliinisokeria maun mukaan
Appelsiinimangokiille riittää 14 pikkukakkuun
1 dl appelsiinitäysmehua
1 dl mangososetta
1/2 dl sokeria
_______________________________
TÄYTE 2
Sitruunatäyte (Valion ohjetta muuntaen)
1 1/4 dl kuohukermaa
200 g Valion sitruunakreemiä
1 rkl sitruunanmehua
Marenki
1 valkuainen
1 -2 trl sitruunanmehua
1 tl vanilliinisokeria
1 dl tomusokeria
POHJATAIKINA
Valmista murotaikinapohjat sekoittamalla esim. monitoimikoneella ja leikkuuterällä yhteen rasva, sokeri, kananmunat. Lisää jauhot, sekoita vähän ja lisää vettä niin, että saat kiinteän taikina. Laita taikina kylmään.
Kauli sitten silikonialustan päällä, kahden leivinpaperin välissä kylmä taikina noin 3 paksuksi levyksi ja ota siitä ympyrämuotilla paloja, jotka täyttävät muffinivuokasi pohjan ja reunat.
Suihkuta muffinivuoan aukot vuokaspraylla. Painele taikinaympyrät vuoan aukkojen pohjalle ja reunoille. Laita kylmään - taikina pysyy paremmin muodossaan uunissa, kun se paistetaan kylmänä.
JUUSTOKAKKUTÄYTE
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Valuta täyte muffinivuokaan taikinan päälle, jätä tyhjää noin sentin verran, koska päälle tulee mangokiille. Paista pienet juustokakut 170 asteessa kiertoilmassa (tasalämmöllä voi olla esim. 180 astetta) noin 20 minuuttia, kunnes taikinareunat saavat vähän väriä. Jäähdytä.
MANGOKIILLE
(mikä vain mehu käy, voit lisätä myös marjoja päälle ja sivellä niitä liivatemehulla)
Voit käyttää mangososetta pelkästään, tai osa voi olla muuta keltaista mehua, vähän voi olla mukana passionin mehua. Maista mehua.
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi 1/2 dl mehua, pudota liivatteet vähän vettä pois puristaen mehuun ja sekoita, kunnes ne hyvin liukenevat. Lisää loppu mehu ja siirrä kattila kylmään vesialtaaseen tai anna sen muutoin jäähtyä, kunnes mehu on lähes valkuaisen paksuista. Laita lusikalla mangokiillettä jäähtyneiden minijuustokakkujen päälle, anna hyytyä yön yli tai ainakin 2 tuntia jääkaapissa. Nosta mangokupit pois muffinivuoasta alhaalta päin työntäen, ne irtoavat tosi helposti. Koristele.
SITRUUNAKREEMITÄYTE
Sekoita täytteen ainekset keskenään, tarkista maku. Kaada täyte muffinivuokaan taikina päälle ja paista 170 asteessa kiertoilmassa noin 25 minuuttia, kunnes taikina reunoissa on väriä ja täyte on hyytynyt, Täyte kohoaa, mutta jäähtyessään se menee "kuopalle. Jäähdytä minipiiraat muffinivuoassa.
MARENKI
Käytä puhdasta ja kuivaa teräsastiaa ja sähkövatkainta. Laita kulhoon valkuainen ja sitruunanmehu, vaahdota, kunnes vaahto muistuttaa pumpulimaista pilveä. Lisää sokeria ensin teelusikka kerrallaan , sitten vähän enemmän kerralla. Vaahdota, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. Pursota ensin sitruunakreemipiiraan keskustan kuoppa täyteen, sitten päällinen. Kuumenna ja värjää marenkia esim. toholla tai käytä piiraita vielä 225 asteisessa uunissa pikaisesti niin, että marengin huiput saavat väriä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: