Siirry pääsisältöön

Haluatko oppia taitavaa leivontaa ja koristelua?


KUVASSA KAKKUJANI ENNEN JA NYT. HARJOITUS JA HYVÄT KOULUTTAJAT OVAT EDISTÄNEET TAITOJANI. 

* Oletko nuori innokas leipuri, joka haluat kehittää taitojasi? 

* Tai oletko kokeneempi, ehkä jo vuosia leiponut, haluatko oppia uusia asioita leivonnassa, nousta osaamisen tasossa seuraavalle askelmalle? 

* Haluatko oppia tunnistamaan eri taikinatyyppejä  ja ymmärtämään  niiden onnistumiseen vaikuttavia asioita? 

* Tuskailetko joskus epäonnisen työn vieressä keittiössä? 

 * Oletko suunnitellut tilausleivonnan aloittamista? 

* Oletko ammattilainen, joka haluat täydentävää oppia johonkin leivonnan osaamisen erityisalueeseen? 

Hei, ilolla ilmoittelen, että minulla on tarjolla on edullisia verkkokursseja, joilla sinäkin voit kehittää taitojasi. Olen leiponut ja opettanut perusleivontaa lähes koko ikäni. Haluan pitää kurssitarjonnan sellaisena, että useammalla on mahdollisuus osallistua. Kallis kurssi ei takaa paljon uutta oppia, tiedän sen paljosta koulutuskokemuksestani. En myöskään ainakaan vielä maksata kalliista koulutusalustoista, vaan kurssin sisältö on se arvo, mistä asiakas maksaa. 

Opettajana olen kaiken aikaa tavoitettavissa ja haluan neuvoa ja opastaa sinua aina, kun tilanne sitä vaatii tai sinulla on kysymyksiä. Kurssini ovat enemmän kuin videot ja reseptit, haluan opettaa ymmärtämään työn prosesseja ja niiden merkitystä ja olla vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa. 

Olin itse noin 15 vuotta sitten tilanteessa, jossa luulin olevani osaava leipuri, olinhan jo kymmeniä vuosia opettanutkin leipomista 😊. Huomasin kuitenkin, että markkinoille ja trendeihin oli tullut paljon uutta. Tiedon etsiminen ja leivontakokeilut veivät aikaa ja rahaa, nopeilla Youtubevideoilla kaikki kävi helposti, mutta ei taannut minun onnistumistani.

Lähdin ensin maailmalle  pari kertaa Cake International näyttelyyn ja huomasin, miten valtavasti leivonta-alalla on uutta opittavaa! Tutustuin leipureihin ja kouluttajiin, joiden kanssa on vuosia jatkunut yhteistyö ja tuki toisillemme. 






 Aloin etsimään taitavia opettajia Suomesta ja Virosta ym. Osallistuin useisiin lähikursseihin ja nettikoulutuksiin Ks. Täältä. Tein tilaustöitä, aloitin leivontakurssit noin 2015 ja aloitin myöhemmin yritystoiminnan päätyön ohella. 

Olen opettaja suurella sydämellä, suuri intohimoni on aina ollut oppia, opettaa ja tehdä opetusmateriaalia. On ihan mielettömän upeaa nähdä oppimisen riemua ja kokea tyytyväisyyttä siitä, kun oma tai oppijan ongelma löytää ratkaisun. Nyt jaan mielelläni kaikkea kokemaani ja  oppimaani myös teidän leipurin taivalta ne auttamaan ja kehittämään. Jatkuvasti opiskelen itsekin uutta, kerään ja kokeilen tietoja.

Jos mikä, niin leipominen tuo hyvää mieltä. Leipominen on oman luovuuden ilmaisua, sommittelua, väreistä, muodoista ja makumaailmasta nauttimista. Monet nuorista oppilaistani ovat opiskelleet leipuriksi ja monet aikuiset ovat löytäneet itselleen uuden ammatin tai sivutyön leipomisesta.

Verkkokursseihin voit tutustua Päivi leipoo kotisivuilla. Aloita vaikka maksuttomasta Keksikakut kurssista.

Toukokuun alussa avaan uuden macaronkurssin, jossa  etenet opinto-oppaiden mukaan. Kurssiin kuuluu  lyhyet editoidut videot, reseptit, myös hahmomacaronien ja erilaiset koristelu tekniikat ja kaiken lisäksi My Dream Day verkkokaupan ostoetu koko vuodelle 2024. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja