Saimme tilaisuuden osallistua 5-vuotis prinsessasynttäreille ja sain leipoa osan tarjoiluista. Varsinaiset synttärikakut leipoi tytön äiti itse, eikä ne ole kuvissani. Korkea vaaleanpunainen ruusupursotuskakku oli syntymäpäiväkakkuna.
Ruusupursotukseen osoittautui parhaaksi lämpimänä heinäkuun päivänä kerma, Flora vispi on herkkä lämmön vaihteluille esim kuljetuksen aikana, eikä se vatkautunut. Kermakakku, kermat ja kermavaahto on pidettävä kylmänä koko työskentelyn ajan, aina kun mahdollista siirrä kerma jääkaappiin ja ennen pursotusta voi pussin pitää hetken pakastimessakin.
Käytin sekä tukun Menukermaa ja osassa pursotuksia Knorr vispi 30%, se on kasvirasvaseos. Levitä ensin kakun päälle ohut kerros kermaa muruesteeksi ja tarttumapinnaksi. Kakku kylmään ja hetken kuluttua ruusupursotus - aloita alhaalta ja etene päälle keskellä. Pyri siihen, ettei ruusujen väliin jää koloja, mutta voit tarvittaessa täyttää ne painamalla tähtikuvion siihen tyllalla. Tyllana Wiltonin 2 D tai Jem 2D (Tallinnasta) tuo kauneimman kuvion. Voit kokeilla muitakin kuusisakaraisia tyllia, mielellään syvät sakarakolot ja suljettu malli.
Ruusupursotus vaatii vähän harjoittelua, haulla löytyy videoita. Vaahdon paksuuden pitää olla juuri sopivaa, niin että vatkaimen kierteet näkyvät vaahdossa. Jos kerma vatkautuu liikaa, sekoita joukkoon vähän nestemäistä kermaa. Pursotussuunta joko oikealle tai vasemmalle - paina alkuun, nosta tyllaa saadaksesi ilmavan ruusun ja kierrä kuvio.
Kannattaa harjoitella ensin irtopohjalle tai vaikka leivinpaperin tai leikkuulaudan pinnalle. Kermaa kului parikymmentäsenttisen kakun pursottamiseen noin 4 dl, joukossa tuorejuustoa 100 g ja vaniljakreemijauhetta 1 rkl, tomusokeria 1/2 dl ja vanilliinisokeria 1 tl. Korkea kakku voi vaatii enemmänkin kermaa. Vatkaa ensin tuorejuusto pehmeäksi eri astiassa, ettei se jää kokkareiseksi, lisää se vatkauksen aikana kerman joukkoon ja vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit ja pastaväri.
Kuppikakkujen pohja suklaa-banaanimuffinien ohjeella - on muuten hyvää! ja kuorrutuksessa 2 dl kermaa, 50 g Philadelphia tuorejuustoa ja 2 tl vaniljakreemijauhetta, tomusokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Tomaatti-feta-basilikapiiraan ohje täällä.
Kuppikakkujen ruusukepursotukseen käytin tätä Russian tyllaa edestakaisin pyörittävällä liikkeellä, oikealle, vasemmalle, oikealle jne. Asia selviää Confetin videosta.
Numeroilmapalloja ja monia teemailmapalloja saa Kotkasta täytettynä, katso instasivu Ilmapallot Kotka
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: