Kesällä jää usein pieni määrä savukalaa tai kylmäsavulohta tai kypsää kalaa - siitä saa vaikka yhden iltapalan tai salaatin kera aterian, kun tekee kalapiiraan. Tämän ohjeen muunnat helposti kinkku-fetapiiraaksi valitsemalla toisen makuisen ranskankerman.
Savukalapiiras on tehty vähän muunneltulla tomaatti-fetapiiraan ohjeella, joka löytyy täältä. Tein kalapiiraan 28 sentin vuokaan, laitoin pohjataikinaan 150 g margariinia ja suhteessa muita aineita, mutta minusta tuo pohjataikinan määrä oli vähän liian iso annos, koska teen mielelläni oikein ohuen pohjan.
Täytteeseen käytin yhden purkin Tilli-sitruuna creme fraichea ja yhden purkin kermaviiliä eli kaksinkertainen täyteohje. Mausteeksi tuoretta tilliä tai oreganoa ja basilikaa, koristeena timjami ja kurpitsansiemenet.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: