En ole vuosiin tehnyt banaanimuffineja, mutta kun sain tämän ohjeen, oli pakko leipoa näitä kotonakin. Ohje on tosi hyvä ja maistuva, kuohkea rakenteeltaan ja hyvin suklainen. Suklaan määrää voi halutessa vähentää esimerkiksi puoleen tai jättää pois - oman maun mukaan. Suklaan ystäville nämä ovat oikea namupala!
Ihastelin muuten silikoonisia pikkukakkuvuokia ja päätin, etten hanki sitä silti - vaan kuinka kävi - vuoka käveli kaupassa vastaani ja heilutti hintalappua 2.90 -olihan sen päästävä kotiini!
Banaani-suklaa muffinit tai pikkukakut (6 kakkua)
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
50 g margariinia
1banaani
50 g suklaata
1/2 dl kauranleseitä tai hiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
50 g margariinia
1banaani
50 g suklaata
1/2 dl kauranleseitä tai hiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Soseuta banaani haarukalla. Rouhi suklaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulta margariini. Sekoita kuivat aineet ja suklaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinaan varovasti puuhaarukalla nostellen banaanisose, margariini ja jauhot.
Annostele taikina esim. pursotinpussista öljyttyyn kakkuvuoka- silikoonivuokaan tai muffinivuokiin, jätä 1/3 tyhjäksi kohoamisvaraksi. Paista 175-200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tikulla keskeltä kokeillen taikinaa ei tartu enää tikkuun.
Kuorrutteeksi käy esim. Mirror glaze, jota valutin juomalasin päällä olevaan kakkuun ja lasin alla oli lautanen. Glazen paksuus on oltava sopivaa, ettei kuorrutteesta tule läpikuultavaa tai kokkareista.
Lämmittämällä se tulee ohuemmaksi ja jäähdyttämällä paksummaksi ja tarvittaessa näitä toimenpiteitä voi toistaa. Osan mirror glazesta voi värjätä ja kaataa raitana päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: