Siirry pääsisältöön

Fetapinaattipasteijat


Kreikkalaiset fetapinaattipasteijat


Käytä valmista torttutaikinaa tai tee jokin muu piirastaikina esim sekoitettu voitaikina - alla pari ohjetta siihen, mutta lisää jauhoja tarvittaessa enemmän niin, että saat kaulittavan taikinan ja kauliessa jauhoja alle ja päälle, ettei taikina tartu pöytään.


Voitaikinat 



3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta - ilman sitä tulee kovempi pohja)
100 g margariinia       
¾ dl kylmää vettä tai rahkaa, perunaa, tai kermaviiliä   

      
TAI

100 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta tai perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta  
ripaus suolaa
1 dl vettä 

– nypi jauhot ja marg., lisää lopuksi neste. Sekoitus käy pikaisesti monitoimikoneella.

      TÄYTE

1/2 sipuli
50 g pakastepinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl margariinia tai öljyä
50-10 g fetajuustoa
1 kananmuna
mustapippuria
(juustoraastetta)


Silppua sipuli, puserra valkosipuli, kullota niitä öljyssä hetki pannulla. Lisää pinaatti ja sekoita, kunnes pinaatti sulaa ja neste on haihtunut pannulta. Jäähdytä.

Lisää haarukalla murskattu feta ja vähän kananmunaa sekä mausteet pinaattiseokseen. Jos täyte on valuvaa, voit lisätä juustoraastetta pari ruokalusikkaa.



Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli valmistaikinaa ohuemmaksi ja leikkaa siitä noin 8 x 8 cm neliöitä tai muotilla ympyröitä. Jaa täyte lusikalla neliöiden keskelle. Sivele neliöiden reunat vedellä tai kananmunalla ja taita kolmioiksi. Pistele haarukalla ja nipistä pasteijan reunat yhteen. Paista leivinpaperin päällä noin 10-15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.



Kommentit

  1. Kuulostavatpa tosi herkullisilta! :) Harmi että itse oon niin laiska leipomaan suolaista :D Mutta nää kyllä houkuttelis!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja