Siirry pääsisältöön

Fetapinaattipasteijat


Kreikkalaiset fetapinaattipasteijat


Käytä valmista torttutaikinaa tai tee jokin muu piirastaikina esim sekoitettu voitaikina - alla pari ohjetta siihen, mutta lisää jauhoja tarvittaessa enemmän niin, että saat kaulittavan taikinan ja kauliessa jauhoja alle ja päälle, ettei taikina tartu pöytään.


Voitaikinat 



3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta - ilman sitä tulee kovempi pohja)
100 g margariinia       
¾ dl kylmää vettä tai rahkaa, perunaa, tai kermaviiliä   

      
TAI

100 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta tai perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta  
ripaus suolaa
1 dl vettä 

– nypi jauhot ja marg., lisää lopuksi neste. Sekoitus käy pikaisesti monitoimikoneella.

      TÄYTE

1/2 sipuli
50 g pakastepinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl margariinia tai öljyä
50-10 g fetajuustoa
1 kananmuna
mustapippuria
(juustoraastetta)


Silppua sipuli, puserra valkosipuli, kullota niitä öljyssä hetki pannulla. Lisää pinaatti ja sekoita, kunnes pinaatti sulaa ja neste on haihtunut pannulta. Jäähdytä.

Lisää haarukalla murskattu feta ja vähän kananmunaa sekä mausteet pinaattiseokseen. Jos täyte on valuvaa, voit lisätä juustoraastetta pari ruokalusikkaa.



Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli valmistaikinaa ohuemmaksi ja leikkaa siitä noin 8 x 8 cm neliöitä tai muotilla ympyröitä. Jaa täyte lusikalla neliöiden keskelle. Sivele neliöiden reunat vedellä tai kananmunalla ja taita kolmioiksi. Pistele haarukalla ja nipistä pasteijan reunat yhteen. Paista leivinpaperin päällä noin 10-15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.



Kommentit

  1. Kuulostavatpa tosi herkullisilta! :) Harmi että itse oon niin laiska leipomaan suolaista :D Mutta nää kyllä houkuttelis!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...