Siirry pääsisältöön

Leipuri Viipurissa päivämatkalla



Päivämatkalle Viipuriin pääsee niin matkatoimistojen matkoilla kuin omalla autolla tai bussilla, kun hankkii netistä e-viisumin, siihen ohjeita täällä.

Kotkasta Viipuriin on vain 100 km ja se on meille vuosien varrelta tuttu  ja toisaalta tuntematon naapurikaupunki. Muistelin juuri, että ensimmäistä kertaa kävin Viipurissa 80-luvun alussa, olimme myös päivän bussimatkalla Kotkasta lastemme ja isovanhempien kanssa 90-luvun alussa. Omalla autolla matkustaminen on helppoa, mutta rajamuodollisuudet ottavat joskus ruuhka-aikoina aikaa. Ennen Vaalimaata on uusi Tsar- outlet alue, se näkyy hyvin tielle ennnen rajaa. 

  

Viime aikoina Viipuri on muuttunut, siellä on korjattu paljon vanhoja kauniita rakennuksia. 












Pyöreä torni on 1500-luvulla rakennettu alunperin tykkitorniksi.











Tällä matkalla löysin myös minulle uuden kakkutarvikekaupan Make your cake -ihastuin - taitaa olla Kotkan lähin kakkutarvikekauppa :) :) ! Make your cake on vuoden 1220 alusta auki myös lauantaisin, tällä hetkellä arkipäivinä












Muovisia kakkurasioita ja kertakäyttötavaraa saa myös monista paperikaupoista ja taloustarvikekaupoista esim. Ulitsa Kuybysheva 9:ssä on yksi kauppa, lemmikkieläinkaupan vieressä.


Leivonnaisia kannattaa kuulemma käydä maistelemassa ainakin Confectionery Risole'ssa - me emme sinne tällä matkalla ehtineet.



Suomalainen ravintola Espilä toimi Viipurissa Torkkelinpuistossa 1890 - 1944, virallisesti pitsipaviljongin nimi oli Esplanaatipaviljonki, mutta koska nimi oli vaikea lausua, siitä tuli Espilä. Paviljonki paloi talvisodan pommituksissa. Omistaja avasi uuden Espilän Helsingin keskustaan, sen toiminta loppui 1990-luvun lamaan.

Viipuriin rakennettiin 2016 uusi Espilä vanhan paikalle Torkkelikadulle eli Prospekt Lenina 3. Rakennus on tehty vanhan mallia mukaillen, mutta täysin uudella tekniikalla. Espilä-ravintolan menussa on vanhanaikainen suomalainen ruokalistaosuus, mutta tarjolla on myös monipuolisesti liharuokia ja pastaa ja pitsaakin. Olipa tämä kaunis ja tyylikäs rakennus niin ulkoa kuin sisäpuoleltakin - valtavat kristallikruunut sisällä toivat valoa ja ulkoa rakennus oli jouluvaloin koristeltu.













                                          Espilä cake jälkiruoaksi







Kaupoissa oli joulu ja kaunista katseltavaa. Suurimmat kauppakeskukset ovat Cubus Pietarin suunnassa ja Karusel ennen Viipuria, mutta kaupungilla on kivijaloissa kiinnostavia pieniä liikkeitä, linkkilistoja  löytyy tämän tekstin lopusta.

























Ostosmatkalle Viipuriin neuvovat mm seuraavat nettisivut

Saimaan matkojen ostosopas 

Pieni matkaopas Viipuriin

Visit plus sivulla on myös Viipurin tapahtumakalenteri

Venäjän aika lehden artikkeli Viipurista 2019

Viipuri ennen ja nyt  FB ryhmästä voi löytää kiinnostavia kohteita

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...