Olen testaillut bliniohjeita hapanjuurella, en tahtonut liian hapanta taikinaa, muutaman koeversion olen tehnyt ja tänään!!! - tänään ne tulivat niin täydellisen hyviä meidän makuumme. Nämä ovat onnellisia hetkiä reseptin kehittäjälle :)
Tarvitset hapanjuuren, jota on ruokittu esim. kaksi kertaa peräkkäin, jolloin juuren happamuus mietonee. Tarjosimme blinit tänään kylmäsavulohitartarin ja suolakurkun kera - voin lämpimästi suositella!
Blinit hapanjuurella
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl vettä
1 dl aktiivista hapanjuurta
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
2 keltuaista
2 valkuaista
(tarvittaessa vettä esim 1 dl lisää taikinaan)
Sekoita muuta ainekset, paitsi kananmunan valkuaiset ja anna taikinan tekeytyä huoneen lämmössä 3-4 tuntia. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan, lisää tarvittaessa vettä, jos taikinaa on vaikea nostaa lettupannulle (viimeksi lisäsimme 3 dl vettä ennen paistoa).
Paista pieniä ohukaisia margariinissa lettupannulla. Pidä levyä keskilämmöllä esim 5/9, käännä lettuset vasta, kun päällipinta on hyytynyt. Paista kauniin vaalean ruskeiksi ja tarjoa suolaisten täytteiden kanssa.
Taikinan voit tehdä myös kokonaan tattarijauhoista, jos pidät niiden rouheasta mausta.
Huom 4/22 lisäys. Viimeksi sujahti taikinaan juurta vähän liikaa, jouduin lisäämäön vettä 2_-3 dl ennen paistamista. Säädä siis nesteen ja jauhojen määrää tarvittaessa, tee paksuhko velli taikinasta, sellainen joka on hyvä valuttaa kauhasta pannuun.
Lohitartar
1/2 pkt kylmäsavulohta
1/2 pieni punasipuli
1/2 pieni omena
1/4 kurkkua
ripaus sitruunapippuria
1 tl sitruunanmehua
1 prk ranskancremeä tai sitruuna- tilliranskancreme
1-2 tl tuoretta tilliä hienonnettuna
(Mukaan voi sekoittaa savulohituorejuustoa tai piparjuurijuustoa silloin, jos maustamaton ranskancreme käytössä)
Hienonna lohi, leikkaa sipuli ja omena pieneksi silpuksi. Yhdistä ainekset, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Pieni ripaus sokeria voi taittaa makua hyvin.
Katkaraputäyte
100 g katkarapuja
1 dl kermaviiliä
4 rkl majoneesia
ripaus chiliä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
tilliä, tuoreena tai pakasteena
Sulata katkaravut kevyesti mikrossa. Sekoita ainekset ja maista maku.
Lisäksi lisäkkeeksi käyvät coctailsuolakurkut ja salaattipedillä tarjottavat keitetyt kananmunapuoliskot.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: