Hatsapurit ovat juustopiiraita Georgiasta. Ohjeita on erilaisia, suljettuja tai avonaisia versioita ja joissain tämä paistettu muna mukana. Hiivalla leivotttujen hatsapurien ohjeet löytyvät blogistani täältä. Ville Haapasalon hatsapuriohjeet ovat Iltalehden artikkelissa.
Georgilaiset hatsapurit 2-4kpl
180 g vettä
60 g juurta
200 g vehnäjauhoa
50 g hiivaleipävehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
1-3rkl oliiviöljyä
Täyte
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
150 g mozzarellajuustoraastetta
1 kpl kananmuna
1 dl kermaviiliä
pieni valkosipulinkynsi murskattuna
3 rkl persiljaa silputtuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
Pinnalle
2-4 kpl kananmunaa
Ruoki juurta 2-4kertaa aktiiviseksi, niin että se on mieto maultaan ja aktiivinen, kun aloitat taikinan. Kuumenna paistokiveä uunissa ainakin puoli tuntia etukäteen 230 .
Sekoita huoneenlämpöinen keitetty vesi , juuri, suola ja jauhot. Anna taikinan levätä tunnin verran, kaada oliiviöljyä reunoille ja taittele taikinaa sitten nostamalla neljästä reunasta päälle taikinaa. Anna levätä puoli tuntia ja taittele uudelleen vielä kolme kertaa puolen tunnin välein. Anna sitten taikinan kohota vielä hetken. Kun taikinan aloittamisesta on kulunut noin 4 tuntia tai taikina on selvästi silmin nähden kohonnut, jaa se kahteen osaan ja taputtele leivinpaperin päälle jauhojen avulla kahdeksi soikeaksi levyksi pitsapohjan tavoin. Anna kohota esim. tunnin ajan.
Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään ja laita sitä levyjen päälle, taita reunoja ylöspäin ja kierrä yläkulmat kiinni. Paista 230 asteessa vetäen leivonnaiset leivinpaperin päällä kivelle. Kun hatsapurien reunat alkavat saada väriä, vedä paperi pois alta ja paista niitä loppuaika vain kiven päällä. Riko yksi kananmuna kerrallaan pieneen lasikulhoon, valuta valkuaista pois, mutta pidä keltuainen ehjänä. Tee lusikalla kolo hatsapurin täytteeseen ja valuta keltuainen koloon, valkuaista saa valua täytteen päälle. Paista vielä, kunnes keltuainen hyytyy. Jos hatsapurien pinta tummuu liikaa, laita päälle leivinpaperi tai folio. Paistoaika on yhteensä noin 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: