Tämän ohjeen olen saanut ystävältäni vuosia sitten ja kakkua on tehty meillä juhliin useamman kerran. Ohje on K-ruokasivustolla ja nyt myös Myllyn paras- sivustolla. Minulle olikin uusi tieto, että kakku olisi isänpäiväkakkujen kilpailuvoittaja vuodelta 2006, tekijänä Emmi Kalliomäki. Olen muuntanut ohjetta vähän ja yleensä teen suklaakonjakkikakun pitkän mallisena - pohjataikinasta tulee 3 munalla 2 pitkää vuokaa. Konjakin voi jättää kakusta poiskin, jolloin sitä voi tarjota lapsille ja kaikille aikuisille.
Suklaaunelmakakku
Pohja 20-24 senttiseen pyöreään vuokaan:
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl karkeita vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g taloussuklaata tai maitosuklaata
1 prk maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia (200 g)
3 rkl sokeria
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
2 dl vispikermaa
1-2 liivatelehteä ( käytän yhden ison liivatelehden Ewald merkkinen)
2 rkl konjakkia ( tai kahvia)
Kostutus:
2 dl appelsiinimehua
Kuorrutus kahteen pitkän malliseen kakkuun, sopii myös pursotettavaksi.
Pinnalle:
suklaapursotusta ja muita koristeita tai tuoreita marjoja ja hedelmiä
Valmistusohje
Lämmitä uuni 165 asteeseen. Sprayaa kakkuvuoka vuokaspraylla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa painaessasi sen keskelle kakkua.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle.
Liota liivatelehti kylmässä vedessä pehmeäksi, suklaa hyydyttää täytettä, joten 1-2 lehteä riittää aivan hyvin. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota kerma ja sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaiseksi toisessa kulhossa.
Sulata paloiteltu suklaa muovikulhossa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan miedolla teholla välillä sekoittaen. Liota liivate 1 ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja kaada se suklaan joukkoon kiehuvana, sekoita. Lisää suklaaseos ja makua antavat aineet tuorejuustoon sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita lopuksi käsin kaapimella nostellen joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Levitä vuokaan pohjalevyn päälle puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten vaahdota kerma, sekoita tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sulata suklaa paloina kuten yllä on neuvottu. Lisää suklaa vähän jäähtyneenä huoneenlämpöiseen tuorejuustoon sähkövatkaimella sekoittaen. Nostele kaapimella vaahdotettu kerma joukkoon, lisää mausteet, tarkista maku. Jos täyte on liian paksua, voit notkistaa sitä kahvilla tai lisätä joukkoon ranskankermaa.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto päälle joko lastalla tai veitsellä siloitellen pintaa. Voit pursottaa ruusukkeita lopusta päällimassasta. Koristele kakku..
Resepti:
Emmi Kalliomäki, Helsinki. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: