Vinks Vinks hävikkiruokaa. Pakasteessa oli 4 levyä torttutaikinaa, lohipala, keitettyä riisiä, niistähän syntyy hieno iltapalapiiras tai pääruoka salaatin rinnalle.
Kaulin torttutaikinalevyjä 2 yhteen - toiset pohjaksi ja toiset kanneksi. Kauliminen tapahtuu helposti, kun alinna on silikooni levy liukuesteenä, sitten leivinpaperi, sitten taikina. Levyn päälle tuli keitettyä riisiä, kylmäsavulohituorejuuston ja ranskankerman seosta, tilliä, suolaa, mustapippuria, raa'at lohiviipaleet ja keitettyä kananmunaa haarukalla murskattuna. Venäläiseen tapaan myös sipuli tai purjo öljyssä kuullotettuna sopii mukaan. Sitten kansi päälle, alareuna taitellaan voideltuna kannen päälle ja voitelu ja uuniin.
Lohen mausteeksi sopii myös hyvin chili tai makea chilikastike tilin tilalle. Kala voi olla mitä vaan, vaikka tonnikalaa, kylmäsavulohta, savukalaa. Kalan voi korvata esim texmex- maustetulla jauhelihalla, kinkulla tai katkaravuilla tai kuullotetulla kasvisseoksella.
Jos voitaikinaa ei ole, valmistuu sekoitettu voitaikina nopeasti monitoimikoneella ja erityisen hyvää on lihapiirakassa myös hiivataikina. https://paivileip.blogspot.com/2017/05/suolaisen-piiraan-pohja-erilaiset.html?m=1
Näyttääpä hyvältä! Kyllä tätä pitää testata :)
VastaaPoistaTämä on herkullista :)
VastaaPoista