Siirry pääsisältöön

Tallinna ja leipuri






Terveisiä Tallinnasta, päivä kului leivontatarviketukuissa ja - liikkeissä hyvin. Promo ja Gemoss löytyvät hyvin googlen avulla kenelle vaan. Promoon tarvitaan infosta kertakäyttöinen asiakaskortti ja pysyvän kortin saa vain yritykset, muutoin yksityishenkilötkin voivat asioida näissä. Kävimme myös Suhkrukunstissa Mustamäellä ja Apelsin myymälässä Rocca al maren yläkerrassa. Oi mitä astioita, ah ihanuutta! Ostin tukuista suklaakonvehtien aineksia ja suklaavärejä sekä makusiirappeja ja pakkaustarvikkeita. 

Olen aiemminkin kirjoittanut blogiin leivontatarvikeliikkeistä ja kahviloista. Tallinnassa moni asia on pysyvää, mutta kyllä taas oli monet liikkeet lopettaneet, uusia tullut ja tiet vaihtuneet ja uusia rakennuksia rakennettu ja rakenteilla tosi paljon etenkin sataman lähellä. Liikumme mielellään alueilla, joissa turisteja ei ole paljon, muutoinkin nyt oli kaupungilla ihmisiä vähän liikkeellä. On mukava löytää "uusia" paikkoja, niinpä tutkin Tallinnan nettisivuja usein. Kauan sitten asuimme pari vuotta täällä. 

Mukava meille uusi ruokaravintola oli suositulla Telliskiven alueella  Literaat,  https://literaat.ee/resto/ jossa oli myynnissä ruoka-aineita, alkoholijuomia, keramiikkaa, paperikaupan tavaroita, huuuurjasti kirjoja ja lisäksi paikka oli kahvila ja ruokaravintola. Wc:n seinilläkin oli kirjatapetti😀







Ihailin kovasti ravintolassa Marika Sinkkosen palkittua leivontakirjaa Minu frantsuse kulkakesed 2 ja Lia Virkuksen kahta uusinta keittokirjaa - hyvä Marika ja Lia, arvostan niin taitojanne  työtänne Eestissä! ❤️ Molemmat rouvat ovat Eestin ruokalähettiläitä, kirjojen julkaisemisen lisäksi he kouluttavat ja opastavat, esiintyvät monessa mukana. 

Ostin Literaat ravintolasta uuden Eestin vaelluskirjan, jossa on viron kielellä myös lapsiperheille sopivia kohteita selostettu, historiapaikkoja ja eri paikkoihin liittyviä legendoja. Monet vaellusreitit on hiljattain kunnostettu, joten ne ovat meillekin uusia kohteita.

Telliskivessä on myös kehuttu Kivi, paperi ja sakset - täysin gluteeniton ravintola https://kivipaber.ee/, joka myös houkutti meitä 😊

Ihmeitäkin näimme muutamia - esim. ihania pikkuautoja, robotteja, jotka veivät varmaan lämpiminä pysyviä ruoka-annoksia? Ainakin robotin kyljessä luki "onko vatsasi tyhjä?" Robotti kulki suojatietä ja pysähtyi esteen kohdatessaan.






Rottermanin alueella oli tuolitkin valaistu.. Ja tuon pinkin puutarhapöydän ja tuolit tahtoisin kyllä  kotiin😀😀

Syyslomavinkkejä 2021:

 https://parastatallinnassa.com/tapahtumat-ja-ajankohtaista/syysloma-tallinnassa-2021-katso-parhaat-vinkit/

Eikä unohtaa pidä, että terveydestä on huolehdittava hyvin. Maskit koko ajan ja käsidesit matkaan! Joka paikassa kysytään koronatodistuksia.

Löysimme Koplista ihastuttavan kahvila, jonka nimi tarkoittaa neliapilaa, Ristheina, osoitteessa Ristiku 57 . Onneako lie tullut moni etsimään, mutta tämä oli kyllä eestiläisten suosikkipaikka, eikä ihme - kahvilasta saa kevyttä ruokaa, macaroneja, leivoksia ja miljöö oli kaunis. 












Viimeksi kävin Rocca al Maren yläkerrassa ihailemassa astioita Apelsin myymälässä, joka on perinteisesti ollut edullinen myymälä. Astiat eivät nyt kaikki olleet lainkaan edullisia, mutta miten ksuniita ne olivatkaan! Ihailkaa kuvista 😊. Apelsinissa on myynnissä paljon leipurin tarvikkeita, toinen myymälä on ollut Pärnu maantiellä Järve keskus ostoskeskuksen alakerrassa, en tiedä onko se yhä siellä - netistä löytyy osoitteet Apelsin myymälöihin. Järve kaubamajassa on ihania sisustus- huonekalu- ja valaisinmyymälöitä, olen viimeksi käynyt 1-2 vuotta sitten.  . Siellä olen usein käynyt tekemässä hankintoja kotiin. 











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...