Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivän donitsit



Vaaleanpunaiset donitsit valkosuklaasydämellä ja mansikanmuruilla

1 dl ruokokidesokeria tai sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl rypsiöljyä

2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää

2 kananmunaa

 Kuorrute

2dl tomusokeria

noin 2rkl kaurakermaa tai kermaa tai vaniljakastiketta
Tilkka mansikkasiirappia
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Lähde: https://paivileip.blogspot.com/2020/04/donitsit.html

 

Keltaiset banaanidonitsit

 

2 kypsää banaania

100 g voita tai margariinia

3 munaa

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

2tl kanelia

 

Päällä sama kuorrute kuin yllä, mukana banaaniesanssia ja

keltaista elintarvikeväriä

Lähde https://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2016/04/sokeroidut-banaanidonitsit.html

 

Sitruunadonitsit

 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 dl kevytmaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 kpl kananmuna

 

Kuorrute

Pandan valkosuklaata

suklaaväriä

Lähde https://yhteishyva.fi/reseptit/donitsit-uunissa/4hPA6MVTopKJrfMzh2giEV

 

DONITSIEN OHJE KAIKISSA : Sekoita kaikki aineet keskenään, paista voidellulla  donitsipellillä 175 asteessa vaalean ruskeaksi. irrota donitsit reunoistaan ja kolauta irti pellistä. Valmista kuorrute  sekoittamalla ainekset, kasta jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen

Ihana donitsiseinä on @mydreamday.fi:stä tilattu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...