Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivän donitsit



Vaaleanpunaiset donitsit valkosuklaasydämellä ja mansikanmuruilla

1 dl ruokokidesokeria tai sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl rypsiöljyä

2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää

2 kananmunaa

 Kuorrute

2dl tomusokeria

noin 2rkl kaurakermaa tai kermaa tai vaniljakastiketta
Tilkka mansikkasiirappia
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Lähde: https://paivileip.blogspot.com/2020/04/donitsit.html

 

Keltaiset banaanidonitsit

 

2 kypsää banaania

100 g voita tai margariinia

3 munaa

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

2tl kanelia

 

Päällä sama kuorrute kuin yllä, mukana banaaniesanssia ja

keltaista elintarvikeväriä

Lähde https://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2016/04/sokeroidut-banaanidonitsit.html

 

Sitruunadonitsit

 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 dl kevytmaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 kpl kananmuna

 

Kuorrute

Pandan valkosuklaata

suklaaväriä

Lähde https://yhteishyva.fi/reseptit/donitsit-uunissa/4hPA6MVTopKJrfMzh2giEV

 

DONITSIEN OHJE KAIKISSA : Sekoita kaikki aineet keskenään, paista voidellulla  donitsipellillä 175 asteessa vaalean ruskeaksi. irrota donitsit reunoistaan ja kolauta irti pellistä. Valmista kuorrute  sekoittamalla ainekset, kasta jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen

Ihana donitsiseinä on @mydreamday.fi:stä tilattu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Tähän olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja kakkuvuoka joko sprayataan vuokaspraylla tai vuorataan leivinpaperilla - nykyään teen usein niin, koska se on niin helppoa. Voitelut ja jauhotukset olen unohtanut jo, kä

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi