Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivän donitsit



Vaaleanpunaiset donitsit valkosuklaasydämellä ja mansikanmuruilla

1 dl ruokokidesokeria tai sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl rypsiöljyä

2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää

2 kananmunaa

 Kuorrute

2dl tomusokeria

noin 2rkl kaurakermaa tai kermaa tai vaniljakastiketta
Tilkka mansikkasiirappia
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Lähde: https://paivileip.blogspot.com/2020/04/donitsit.html

 

Keltaiset banaanidonitsit

 

2 kypsää banaania

100 g voita tai margariinia

3 munaa

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

2tl kanelia

 

Päällä sama kuorrute kuin yllä, mukana banaaniesanssia ja

keltaista elintarvikeväriä

Lähde https://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2016/04/sokeroidut-banaanidonitsit.html

 

Sitruunadonitsit

 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 dl kevytmaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 kpl kananmuna

 

Kuorrute

Pandan valkosuklaata

suklaaväriä

Lähde https://yhteishyva.fi/reseptit/donitsit-uunissa/4hPA6MVTopKJrfMzh2giEV

 

DONITSIEN OHJE KAIKISSA : Sekoita kaikki aineet keskenään, paista voidellulla  donitsipellillä 175 asteessa vaalean ruskeaksi. irrota donitsit reunoistaan ja kolauta irti pellistä. Valmista kuorrute  sekoittamalla ainekset, kasta jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen

Ihana donitsiseinä on @mydreamday.fi:stä tilattu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...