Siirry pääsisältöön

Mustikka-valkosuklaajäätelö


Viime kevään jäätelöohjeeni sai paljon huomiota ja monet tekivät sen mukaan kotijäätelöitä.  Kondensoidun maidon tullessa Suomen markkinoille, jäätelön tekeminen muuttui helpoksi! Teen itse kaiken koemaistamalla tuotteita ja jäin kaipaamaan kerman ja kondensoidun maidon yhdistelmään jotain - joten lisäsin ohjeeseen tuorejuustoa - voisi olla myös jogurttia tms. - näin sain haluamani rakenteen ja maun. Makuaineita voi lisätä ihan omien mieltymysten mukaan, eikä ainesuhteetkaan ole ihan tarkkoja. Liikaa makeutta voi taittaa hipsulla suolaa rai pienellä määrällä sitruunan mehua.  Vispikerman tilalle käy vatkattava vaniljakastike ja kuohukermakin. Nyt uusiin makukokeiluihin inspiroi K-ruoka sivuston ohje, jos tein oman muunnokseni. Siis tämä on taas niin ihanan ihanaa, mikä maku!! 


Mustikka-valkosuklaajäätelö


Mustikkakiisseli
1 1/2dl Bonne  mustikkasosetta
1/2dl glukoosisiirappia
2-3rkl sokeria
3 rkl vaaleaa maissisuurustetta

5-6 dl vispikermaa
1-2 tl glukoosisiirappia (ei välttämätön)
200 g Philadelphia tuorejuustoa
1prk kondensoitua maitoa 
1 1/2tl  vaniljasokeria
sokeria maun mukaan esim. 1 rkl
n. 1dl  valkosuklaahippuja
Kaurasuklaakeksejä muutama kpl

Valmista ensin mustikkaraita. Kiehauta mustikka- glukoosisiirappiseos, lisää suuruste ja kuumenna sekoittaen pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Maista sokerin määrä ja siirrä kattila jäähtymään kylmään veteen esim. tiskialtaaseen. Voit lisätä tavallista sokeria mustikkaan halutessasi. Glukoosisiirappi pitää seosta helpommin leikattavana, vaikka se jäädytetäänkin. 

Laita isoon kulhoon kerma, tuorejuusto, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kokoa jäätelöt muovirasioihin parin kerrokseen - ensin jäätelömassaa, vedä lusikalla raidat, joihin kaadat jäähtynyttä mustikkakiisseliä, ripsottele suklaahippuja päälle. Tee toinen kerros samoin ja asettele lopuksi kaura-suklaakeksin paloja jäätelön päälle. Laita kansi rasiaan. Pakasta. 

Kun otat jäätelöä, anna sen hetki sulaa huoneen lämmössä. Sulanutta tuotetta ei saa pakastaa uudelleen, joten jos kaikki ei tule syötyä kerralla, ota jäätelörasiasta paloja tukevalla veitsellä. 

Miten helppoa onkaan viedä mökille ainekset, - jos siellä on sähkövatkain  ja pakastin, niin kesän jäätelöbaari on taattu, 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...