- jokaiselle jotakin😉🍓
Klikkaa linkkiä ja rullaile alaspäin
Yksi suosikkini, kuohkea ja pehmeä ohje on tämä piiras, jonka voi tehdä myös pakastemarjoista tai kirsikoista. Ohje kuvan alla.
Punaviinimarjapiiras
Noin 22 cm piirasvuokaan
Piiraan päälle sopivat pisteittäin kirsikat, mustikat, vadelmat, omena, raparperi, luumu ym.
Taikinan voi tehdä irtopohjavuokaan 1,5 -kertaisena, jolloin siitä tulee kakkumainen ja täytteet valuvat pohjan suuntaan -taikinan paksuudesta riippuu se, ovatko pohjalla vai pinnalla valmissa piiraassa. Uunipellille 60 cm uuniin tekisin alla olevan ohjeen kolminkertaisena.
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
75 g margariinia
1 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Punaisia viinimarjoja, vadelmia tms.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka tai sprayaa vuokaspraylla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Perinteisesti munavaahtoon sekoitetaan vuorotellen nestettä, jauhoseosta ja margariinia. Minä vatkaan usein sähkövatkaimella kuuman rasvan munavaahtoon ja lisään sähkövatkaimella myös maidon. Kuivat aineet lisään viimeksi käsin lastalla sekoittaen - näin nesteet eivät erotu taikinasta.
Kaada taikina piirasvuokaan ja ripottele pisteittäin täytteitä päälle. Paista vaaleanruskeaksi uunissa noin 20 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla piiraan keskeltä - tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Saako kopioida kuvan kanssa ?
VastaaPoistaLähteen mainiten kiitos 😊
VastaaPoista