Key lime piirakka on kotoisin Floridasta, Key Westistä. Vain kerran olen käynyt Floridassa, ja sen jälkeen kirjoitin blogiini lime juustokakun ohjeen. Matkakertomuskin löytyy blogista tuon juustokakkuohjeen linkin kautta. Pidän kovasti kirpakasta mausta, niin limestä kuin sitruunasta.
Key lime piirakka
noin 22 cm :n piirasvuokaan tai irtoreunaan, piirasrenkaaseen
Pohja
200 g digestivekeksejä
100 g margariinia tai
voita sulatettuna
Täyte
4 kananmunan keltuaista
1 prk (noin 400 g g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limetin mehua (3-4 limettiä)
noin 2 tl limetin raastettua kuorta
Koristeeksi
1–2 dl vispikermaa
limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai
sitruunamelissaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murenna keksit monitoimikoneessa ja lisää sula rasva, sekoita. Vuoraa piirasvuoan pohja leivinpaperilla tai laita renkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Srayaa reunat vuokaspraylla tai voitele pullasudilla ja sulalla margariinilla.
Painele muruseos piirasvuokien reunoille ja pohjalle, tasoita reunat. Kypsennä pohjia uunissa 7-10 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita täyteaineet ja jos mahdollista, jätä ne kylmään maustumaan noin puoleksi tunniksi. Sen jälkeen voit halutessasi siivilöidä limetin kuoret pois, minä jätin ne piiraaseen.
Kaada täyte piiraspohjien päälle ja paista uunissa 150 asteessa noin 15 minuttia tai kunnes täyte on hyytynyt keskeltäkin. Jäähdytä, koristele kermavaahdolla ja esim. limetin viipaleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: