Siirry pääsisältöön

Kasvisrullat, kinkkurullat

Kasvisrullat

Kinkkurullat

Vanha tuttu voitaikinakierteiden ohje, nyt uudessa muodossa, tahdon nyt nostaa esille tätä kasvisversiota, kun itse niin kehittelemääni ohjeeseen ihastuin. Perheet miehille maistui ensisijaisesti kinkkukierteet. 

Nimiäkin on leivonnaisella monia, voitaikinahyrrät tai voitaikinarullat, voitaikinakierteet. Niin taikinaa kuin täytteitä voi vaihdella. Tämä ihana suolainen tarjottava sopii niin kahvipöytään kuin suolaiseksi iltaherkuksi, brunssille, keiton tai salaatin lisäkkkeeksi tai suolaiseksi naposteltavaksi, evääksikin metsäretkelle. 


Oletko muuten tutustunut keltajuureen? Se muistuttaa punajuurta, mutta maku on hieman toinen eikä värjää. Söimme iltaherkkuna todella maistuvaa K-Ruoka ohjeen mukaan tehtyä punajuuri-keltajuuri-linssisalaattia näiden kasvisrullien kera, suosittelen sitäkin!

Kasvisrullat tai kinkkurullat



Lehtitaikinalevy   600 g
     -jaa kahteen osaan, kauli suorakaiteen malliseksi molemmat. 
          Toiseen tulee kasvistäyte, toiseen kinkkutäyte, Jos siis teet     vain kasvisversiota, riittää puolikas lehtitaikinalevystä. 
     

TAI voit käyttää jotain sekoitettua voitaikinaa, blogini ohje vastaa 600 g lehtitaikinaa.

Kasvistäyte

3 pientä porkkanaa
rypsiöljyä
pieni pala kaalia
1/2 - 1 paprika
persiljaa
 basilikaa
mustapippurirouhe
----
100 g sipulituorejuustoa
noin 1 dl Emmentaljuustoraastetta

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne karkealla terällä tai suikaloi ohuiksi tikuiksi ja kuutioi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, paloittele suikaleet lyhyemmäksi. Pese paprika, poista valkoiset osat ja siemenet, suikaloi paprika. 

Laita vähän öljyä paistinpannun pohjalle ja keskilämmöllä tai pienemmällä hauduta porkkanoita kypsäksi, käännellen niitä välillä. Lisää kaali ja jatka hauduttamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Voit pitää kantta päällä ja lisätä haudutettaessa pienen tilkan vettä pohjalle, mutta veden pitää haihtua ennen kuin kasvikset ovat pehmeät. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa paprikasuikaleet ja persilja, basilika ja pippurirouhe. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin käytät sitä.

Kinkkutäyte

150 g savukinkkusuikaleita
paprikakuutioita
persiljaa 
timjamia tai oreganoa tai pitsamaustetta
----
100 g pippuriotuotejuustoa
noin 1 dl Emmental juustoraastetta

Kuutioi täytteen ainekset pieneksi.
 
VALMISTUS:

Kauli lehtitaikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä toiselle levylle sipulituorejuusto, juustoraaste ja kasvistäyte, toiselle levylle pippurituorejuusto ja kinkkutäyte. Tuorejuustot voivat olla muutakin makua tai voit käyttää molempiin pippurituorejuustoa - älä silloin lisää enää mustapippurirouhetta täytteeseen. Ja HUOM. tuorejuuston voit jättää poiskin ja tehdä kierteet pelkästään juustoraasteen kera.

Rullaa ja leikkaa saksilla paloiksi. Kännä palat leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin, paina juomalasilla ja voitele munalla. Päälle voit ripotella siemeniä. Paista 200 asteessa vaalean ruskeiksi noin 15 minuuttia. 






    

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...