Kasvisrullat
Kinkkurullat
Vanha tuttu voitaikinakierteiden ohje, nyt uudessa muodossa, tahdon nyt nostaa esille tätä kasvisversiota, kun itse niin kehittelemääni ohjeeseen ihastuin. Perheet miehille maistui ensisijaisesti kinkkukierteet.
Nimiäkin on leivonnaisella monia, voitaikinahyrrät tai voitaikinarullat, voitaikinakierteet. Niin taikinaa kuin täytteitä voi vaihdella. Tämä ihana suolainen tarjottava sopii niin kahvipöytään kuin suolaiseksi iltaherkuksi, brunssille, keiton tai salaatin lisäkkkeeksi tai suolaiseksi naposteltavaksi, evääksikin metsäretkelle.
Oletko muuten tutustunut keltajuureen? Se muistuttaa punajuurta, mutta maku on hieman toinen eikä värjää. Söimme iltaherkkuna todella maistuvaa K-Ruoka ohjeen mukaan tehtyä punajuuri-keltajuuri-linssisalaattia näiden kasvisrullien kera, suosittelen sitäkin!
Kasvisrullat tai kinkkurullat
Lehtitaikinalevy 600 g
-jaa kahteen osaan, kauli suorakaiteen malliseksi molemmat.
Toiseen tulee kasvistäyte, toiseen kinkkutäyte, Jos siis teet vain kasvisversiota, riittää puolikas lehtitaikinalevystä.
TAI voit käyttää jotain sekoitettua voitaikinaa, blogini ohje vastaa 600 g lehtitaikinaa.
Kasvistäyte
3 pientä porkkanaa
rypsiöljyä
pieni pala kaalia
1/2 - 1 paprika
persiljaa
basilikaa
mustapippurirouhe
----
100 g sipulituorejuustoa
noin 1 dl Emmentaljuustoraastetta
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne karkealla terällä tai suikaloi ohuiksi tikuiksi ja kuutioi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, paloittele suikaleet lyhyemmäksi. Pese paprika, poista valkoiset osat ja siemenet, suikaloi paprika.
Laita vähän öljyä paistinpannun pohjalle ja keskilämmöllä tai pienemmällä hauduta porkkanoita kypsäksi, käännellen niitä välillä. Lisää kaali ja jatka hauduttamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Voit pitää kantta päällä ja lisätä haudutettaessa pienen tilkan vettä pohjalle, mutta veden pitää haihtua ennen kuin kasvikset ovat pehmeät. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa paprikasuikaleet ja persilja, basilika ja pippurirouhe. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin käytät sitä.
Kinkkutäyte
150 g savukinkkusuikaleita
paprikakuutioita
persiljaa
timjamia tai oreganoa tai pitsamaustetta
----
100 g pippuriotuotejuustoa
noin 1 dl Emmental juustoraastetta
Kuutioi täytteen ainekset pieneksi.
VALMISTUS:
Kauli lehtitaikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä toiselle levylle sipulituorejuusto, juustoraaste ja kasvistäyte, toiselle levylle pippurituorejuusto ja kinkkutäyte. Tuorejuustot voivat olla muutakin makua tai voit käyttää molempiin pippurituorejuustoa - älä silloin lisää enää mustapippurirouhetta täytteeseen. Ja HUOM. tuorejuuston voit jättää poiskin ja tehdä kierteet pelkästään juustoraasteen kera.
Rullaa ja leikkaa saksilla paloiksi. Kännä palat leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin, paina juomalasilla ja voitele munalla. Päälle voit ripotella siemeniä. Paista 200 asteessa vaalean ruskeiksi noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: