Siirry pääsisältöön

Ruisleivän tuoksua ja makunautintoja kotiin






Tuo kotiisi tuoreen ruisleivän tuoksua

Kuvittele hetki, kun keittiöösi leviää vastaleivotun ruisleivän huumaava tuoksu. Koko perhe odottaa malttamattomana, milloin ensimmäinen siivu saadaan maistaa voin kera. Perinteinen ruisleipä ei ole vain herkullinen; se on pala suomalaista kulttuuria. yt sinulla on mahdollisuus oppia leipomaan sitä itse – neuvon helpon "sekoita vaan" tyylin ohjeen ja muita vähän vaativampia työtapoja

Muuta arkesi terveellisemäksi ja makoisammaksi

Onko leivän osto kaupan hyllyltä sinulle rutiinia? Monet valmiit leivät sisältävät lisäaineita, ja niiden maku jää usein laimeaksi. Entä jos voisit tuoda pöytääsi tuoretta, terveellistä ja lisäaineetonta ruisleipää, joka on omien käsiesi valmistamaa? Ruisleivässä on runsaasti kuitua, joka auttaa pitämään nälän loitolla, tukee suolistosi hyvinvointia ja vähentää riskiä sairastua esimerkiksi 2-tyypin diabetekseen tai sydänsairauksiin.



  • Miksi valita juuri tämä kurssi?

  • Helppo seurata: Kurssi sopii myös aloitteleville leipojille.
  • Käytännöllinen: Saat ruisjuuren ja selkeät ohjeet, pääset aloittamaanleipomisen heti kotona.
  • Terveyshyödyt: Itse tehty ruisleipä on lisäaineetonta ja ravinteikasta.
  • Perinteet: Opit pitämään elävänä suomalaista leipäperinnettä.
  • Jatkuva tuki: Saat neuvoja myös kurssin jälkeen, jos kaipaat tukea.

ILMOITTAUDU PIAN  KURSSEILLE SOPII VAIN MUUTAMA HENKILÖ/ KERTA. Lähetä sähköposti osoitteeseen paivileipoo@gmail.com




Verdana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...