Kinuski-omenapiirakka
Ohje on tavanomaiseen pyöreään piirasvuokaan, uunipellille tekisin kolminkertaisen annoksen
Pohja
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja, joista esim. 1/2 dl voi olla kauranleseitä tai grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria.
(1-2 rkl maitoa)
Voitele piirasvuokaan, voit jauhottaa sen vehnäjauhoilla, se ei ole välttämätöntä. Sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneella pehmeä margariini ja sokeri, lisää joukkoon muna ja vatkaa hetki. Lisää käsin lastalla tai nopeasti koneella sekoittaen jauhot. Jos taikina tuntuu kovalta, voit lisätä vettä tai maitoa.
Täytteeseen kinuskikreemin kaveriksi käy rahka, kerma, kermaviili, ranskankerma, vaniljatuorejuusto tai vaniljarahka. Käytä mitä kaapista löytyy. Näitä voi sekoittaakin ja ei haittaa, vaikka parasta ennen päivä olisi jo vanha, kunhan tuote silmin havaiten ja maistaen on kunnossa.
Täytteessä 1 muna hyydyttää 2dl maitotuotetta ja munan voi korvata 2 tl vehnäjauhoa .
Täyte
2 dl maitotuotetta : rahkaa tai kermaviiliä tai vaniljarahkaa
1 dl Valion kinuskreemiä
1 muna
2 - 4 tl vehnäjauhoa
sokeria ja vanilja- tai vanilliinisokeria maun mukaan esim. 1/2 dl ja 2 tl.
pakasteomenaviipaleita tai tuoreita tai raparperia ohuina viipaleina
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään esim sähkövatkaimella. Vaihtoehtoisesti voit käyttää 2 munaa ja jättää vehnäjauhot pois. Maista maku ja lisää sokereita, jos tarpeen.
Jos käytät 2-3 dl pelkkää kinuski kreemiä, se ei tarvitse kananmunaa tai vehnäjauhoa.
Painele taikina vehnäjauhojen avulla voideltuun ja vehnäjauhoilla jauhotettuun piirasvuokaan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle hyvin sekoitettu täyte ja asettele päälle omenaviipaleet. Ripottele sokeria omenoiden päälle, se estää niitä tummumista.
Omena- ja raparperiviipaleita voi pehmittää sokeroituna mikrossa etukäteen, mutta silloin omenat tummuvat.
Jos taikinaa jää, voit lisätä siihen vähän vehnäjauhoja, jotta saat sen muruisemmaksi ja sen voi ripotella piirakan päälle ennen paistoa.
Paista uunin alaosassa 175-200 asteessa noin puoli tuntia , kunnes reunat ovat vaaleanruskeat ja täyte hyytynyt. Jos täytteen pinta saa väriä, voit laittaa päälle kevyesti leivinpaperin paiston aikana.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, mielellään yön yli jääkaapissa.
Muunnos:
Täytteen voit korvata levittämällä pohjan päälle paiston kestävää aprikoosihilloa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: