Tämän ohjeen haluan tallentaa blogiini! - niin kauniit, pehmeät, herkulliset raparperimuffinit! Eikä ohjeessa ole mitään ihmeellistä - murotaikinan ainekset sopivassa suhteessa, makeutta sokerista, hapokkuutta ja kosteutta raparperista ja ihanaa makua manteleista... mutta mikä lopputulos. 😊😊
Kyse on ruotsalaisen Sara Lindbergin ohjeesta, joka löytyy Koktips. se sivustolta
Pehmeät raparperi-manteli muffinit
150g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä voita
2, 5 dl sokeria
2 L koon munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl silputtua raparperia
0,5 dl mantelilastuja
tomusokeria koristeeksi jäähtyneiden
muffinien päälle
Lämmitä uuni kiertoilmauuni 175 asteeseen, tasalämpöuuniin 200 asteeseen. Pese ja pilko raparperit (1-2 vartta).
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne kevyesti taikinaan koneella tai mieluummin käsin tukevalla lastalla.
Kaada taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa tukevien kuppikakkuvuokien pohjalle tai käytä muffinipeltiä. Ripottele taikinan päälle muutama pala raparperia, uusi taikinakerros ja taas raparperin paloja. Lisää lopuksi manteli lastuja. Täytä vuoat niin, että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi, koska taikina kohoaa uunissa.
Paista muffinit noin 20-25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniin vaalean ruskea. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla muffinin keskeltä - taikinaa ei tartu tikkuun kypsästä muffinista.
Anna muffinien jäähtyä hyvin ja ripottele sitten pinnalle tomusokeria ja nauti hienostuneesta mausta.
Täällä yksi suosikkiohjeistani, valkosuklaa-raparperi kuppikakut. Oletko kokeillut, näitä meillä on leivottu moneen juhlaan.
Hei. Montako muffinsia tulee tuosta annoksesta?
VastaaPoistaSe riippuu vuoan koosta. Suuria sain 8, pienempiä 12 kpl
Poista