Siirry pääsisältöön

Pehmeät raparperi-manteli muffinit




Tämän ohjeen haluan tallentaa blogiini! - niin kauniit, pehmeät, herkulliset raparperimuffinit! Eikä ohjeessa ole mitään ihmeellistä - murotaikinan ainekset sopivassa suhteessa, makeutta sokerista, hapokkuutta ja kosteutta raparperista ja ihanaa makua manteleista... mutta mikä lopputulos. 😊😊


Pehmeät raparperi-manteli muffinit



150g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä voita
2, 5 ( - 3) dl sokeria
2 L koon munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl silputtua raparperia tai marjoja
0,5 dl  mantelilastuja

tomusokeria koristeeksi jäähtyneiden
muffinien päälle

Lämmitä uuni kiertoilmauuni 175 asteeseen, tasalämpöuuniin 200 asteeseen. Pese ja pilko raparperit (1-2 vartta). 


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella tai monitoimikoneella.  Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne kevyesti taikinaan koneella tai mieluummin käsin tukevalla lastalla.

Kaada taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa tukevien kuppikakkuvuokien pohjalle tai käytä muffinipeltiä.  Ripottele taikinan  päälle muutama pala raparperia, uusi taikinakerros ja taas raparperin paloja. Lisää lopuksi manteli lastuja. Täytä vuoat niin, että 1/3  vuoasta jää tyhjäksi, koska taikina kohoaa uunissa.

Paista muffinit noin 25-30 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniin vaalean ruskea.  Kokeile kypsyyttä tikulla muffinin keskeltä - taikinaa ei tartu tikkuun kypsästä muffinista, jätä kuitenkin pehmeäksi sisus. 

Anna muffinien jäähtyä hyvin ja ripottele sitten pinnalle tomusokeria ja nauti hienostuneesta mausta.

Täällä yksi suosikkiohjeistani, valkosuklaa-raparperi kuppikakut. Oletko kokeillut, näitä meillä on leivottu moneen juhlaan. 

Kommentit

  1. Hei. Montako muffinsia tulee tuosta annoksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se riippuu vuoan koosta. Suuria sain 8, pienempiä 12 kpl

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...