Hei, tässä minun versioni vihreä kuula juustokakusta. Vihreitä kuulia marmeladi ja karkit ovat kovin makeita, vaikka muutoin maku onkin vuosia ollut suosikkini. Laitoin marmeladia säästeliäästi kakkuun ja lisäsin valkosuklaata ja limeä - juustokakun makua kehui useampi, joten ohjehan pitää talteen kirjoittaa! Kokeilepa, tämä kakku ei ole liian makea, kakussa maistuu kuitenkin sopivasti niin vihreä kuula kuin valkosuklaa kuin limekin.
Tein kaksi kakkua, pienemmän ohjeen tein La Cuccinan silikoniseen kuusivuokaan, jonka yhden litran tilavuus vastaa matalaa, pyöreää, halkaisijaltaan 16 sentin vuokaa. Kun kuusikakun korkeus on 4 cm, tulisi sama tilavuus 16 cm vuokaan 5 cm korkeana kakkuna.
Suurempi ohje on 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtoreunaan, kakun korkeus noin 7 cm . Suuremman kakun ainesmäärät ovat suluissa.
Vihreä kuula juustokakku
Pohja
100 g (200g) kaurakeksejä tai piparkakkuja
40 g (60 g) margariinia
tilkka kermaa
Täyte
1 1/2 dl (4 dl) vispikermaa
150 g (400 g) Philadephia tuorejuustoa
1/2 dl (1 dl) sokeria
1 rkl (2 rkl) vihreitä kuulia marmeladia
1 rkl ( 2-3 rkl) limemehua
1 (3) liivatetta
50 g (150 g) valkosuklaata
1/2 tl (1 tl) vanilliinisokeria
Päälle
Vihreitä kuulia, koristerakeita, rosmariinin lehtiä
TAI
loput vihreitä kuulia marmeladista,
tai jos teet kiilteen lisäämällä vettä marmeladiin ja hyydytät sen liivatteella, lisää Meira liivatetta 1 lehti desiä kohden.
Valmistus
Kakkupohja
Sprayaa reunavuoka vuokaspraylla, tai vuoraa se taipuisalla reunakalvolla - voit sprayata senkin pinnan, mutta se ei ole kalvon kanssa välttämätöntä. Laita reuna tarjoilualustan päälle.
Hienonna monitoimikoneella keksit. Sulata rasva, sekoita rasva keksimuruun ja lisää tarvittaessa joko sulatettua rasvaa tai tilkka kermaa. Jos käytät rasvan leipämargariinia, pohjasta tulee helposti leikkautuva, ei kova.
Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Valmista juustotäyte ja kaada se pohjan päälle.
Juustotäyte
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Sulata suklaa mikrossa muovikulhossa matalalla teholla 30 se kerrallaan ja sekoita hyvin joka kuumennusvaiheen jälkeen. Jäähdytä suklaa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja skerit, marmeladi sekaisin.
Kiehauta limemehu ja lisää vedestä puritettu liivate kiehuvaan mehuun, sekoita hyvin. Kaada seos kuumana tuorejuusotseokseen ja lisää valkosuklaa nopeasti kääntäen. Nostele päälle kermavaahto ja sekoita nuolijalla tai tee nopea sekoitus sähkövatkaimella.
Maista seosta, lisää tarvittaessa makeutta tai happamuutta tai vaniljan makua. Nostele ja tasoita juustoseos keksipohjan päälle. Hyydytä yön yli jääkaapissa tai vähintään 4 tuntia.
A- Levitä hillo juustokakun päälle
TAI
B lisää liivatetta hillo-vesiseokseen 1 lehti desiä kohden yllä seostettuun tapaan. Lusikoi vähän jäähtynyt seos kylmän juustokakun päälle, anna hyytyä jääkaapissa.
Koristelu
Liivateseoksen päällä sulaa herkästi kaikki sokerinen tuote. Laita koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua, tai sulata valkosuklaata ja leivitä sitä koristeiden alle tai pursota sulaa valkosuklaata kakun päälle siihen kohtaan, mihin koristeet tulevat. Valkosuklaa eristää ja toisaalta kiinnittää koristeet kakkuun.
Vinkkejä onnistumiseen silikonivuoan kera
Silikonivuoka kannattaa kastella tai öljytä ennen kuin laitat juustotäytteen siihen. Kakku kootaan vuokaan "nurinpäin" eli alle juustotäyte, sen päälle ennen hyydyttämistä keksimuruseos.
Kuusikakun irrottaminen silikonivuoasta käy helposti, kun pidät kakkua pakasteessa puoli tuntia tai tunnin ennen vuoan irrottamista. Huomasin, että on helpompi irrottaa silikonia, kun käännät vuoan pohja päälle päin , alla on leikkuulauta tai sileä tarjoilualusta. Vedä vuoan reunoja ylöspäin "oksa kerrallaan". Jos kakku tarttuu vuokaan, pakasta vielä hetki ennen kakun irroitusta. Pintaa voi tarvittaessa sileyttää kuumalla lastalla.



Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: