Siirry pääsisältöön

Tekstit

Ensi keväänä kakkukursseja Kotkassa

Hei, tänä syksynä en aikatauluistani johtuen pidä kakkukursseja, mutta keväällä toivon saavani niitä taas järjestymään. Tänään paistoin macaronsseja kolmella tavalla - italialaisella, ranskalaisella tyylillä ja vegaanimacaronsseja kikherneiden liemestä. Macaronskurssi olisi mukava pitää keväällä, ruusukurssi on mielessäni, kirjoitelkaahan minulle vinkkejä mikä muu kiinnostaisi. Kuvia viime kesän macaronskurssista

Syyskukkia red velvet kakun päällä

  Kokeilin taas kerran voikreemipursotusta red velvet pohjalla. Red velvet kakkupohjien ohjeita löysin kahdenlaisia - olen aiemmin aina käyttänyt K-ruoka reseptin munavaahtotaikinaa , ohje on hyvä, mutta vaikea saada punaiseksi. Nyt tein Dr. Sugar ohjeella pikataikinan ja oli kyllä herkkua! Kakkupohjaan saa väriä laittaa reilusti, mutta väri säilyi näkyvissä paiston jälkeenkin.  Täyte ja päällinen tässä kakussa on tuorejuustoa ja kermaa tomusokerilla ja vaniljalla maustettuna. Kukkapursotuksessa valkosuklaavoikreemi pehmeni nopeasti ja hikoili kakun päällä, sveitsiläinen marenkivoikreemi pienellä kookoslisällä huippupursotettava, säilyi hyvin kakun päällä niin kauan, kun kakkua riitti  ja italialaisellakin voikreemillä pärjäsi hyvin. Red Velvet-kakku  noin 20-22 cm:n kakku (minä tein kaksinkertaisesta ohjeesta 2 kpl 18 cm:n kakkuja ja yhden 15 cm kakun) 6 dl vehnäjauhoja ½ dl tummaa kaakaojauhetta 1 tl vaniljasokeria 3½ dl s...

Mustikka valkosuklaa juustokakku uunissa

Paistetun juustokakun valmistuksessa on niksit tarpeen  -miten saada sisältä kypsä, mutta sopivan kostea -miten saada kauniit, vaaleat reunat kakkuun -miten saada vaalea, kaunis ja repeilemätön pinta? Monessa ohjeessa neuvotaan paistamaan juustokakku vesihauteessa, jolloin kakku saa kosteutta, eikä repeile ja kakun reunat jäävät vaaleiksi. Irtoreunassa juustokakkua ei kannata paistaa -muistan varmaan ikäni, kun ison juustokakun valumia siivosin mökillä uunista, matolta ja lattialta , -eipä tainnut vuokaan jäädä mitään. Irtopohjareuna taas on harvoin niin tiivis, etteikö siitä vesihauteen vesi menisi läpi. Kunnon kakkuvuoassa - kaksi päällekkäin onnistuisi vesihaude parhaiten, mutta silloin kakku pitäisi paistaa nurinpäin, enkä pidä sitäkään toimivana ratkaisuna. Kakkuvuokia ja kakkua voi vesihauteessa suojata moninkertaisella foliokääreellä, mutta senkin läpi kun olen onnistunut kastelemaan juustokakun, en oikein innostu ajatuksesta. Vaan nytpä onnistuin ...

Mustikka valkosuklaa juustokakku

Pohja 150 g kaurakeksejä 60 g margariinia sulatettuna Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Srayaa tai öljyä irtoreuna ja tomusokeroi se. Laita reuna tarjoiluastialle ja levitä pohjamuru lastalla reunan sisään. Painele tiiviiksi. Täyte 4 dl vispifloraa 350 g Philadelphia tuorejuustoa 3 isoa liivatelehteä tai 4-5 kaupan pientä liivatetta 4rkl sitruunanmehua 150 g valkosuklaata 1/2 dl sokeria 3 tl vanilliinisokeria Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 4 rkl sitruunanmehua kiehuvaksi, lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet, sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.  Vaahdota tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, tarvittaessa 10 sek kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa liivatteen joukkoon ja tämä seos tuorejuustoon, vatkaa samalla sähkövatkaimella. Nostele lopuksi kerma ja vanilliinisokeri tähän seokseen kaapimella sekoitellen. Painele lusikalla irtoreunan sisään, painele ete...

Puolukkavalkosuklaakakku

Tiedän, että tämä kuivakakku on hyvää, olen tehnyt ennenkin. Eilisen puolukkaretken jälkeen täytyi tietysti leipoa. Leivoin kakun Makulehden- ohjeella , tällä kertaa puolitin sokerimäärän ja käytin kermaviilin tilalla 2 dl vatkattua Flora vaniljakastiketta.

Omarjuustokakku suolakinuskilla

Omarjuustokakku sai päälleen suolakinuskin ja popcornit ja ai kuinka ne maut sopivatkin yhteen!  Jouduin pitämään puoliani, että saisin viimeisen palan kakkua! Idea kakkuun lähti idealista- blogista , popcorn-valumakakkuja on kyllä monessa blogissa.  Tein kakun pieneen 18 senttiseen vuokaan. 24 senttiseen sopisi alla oleva annos, tein siis ohjeesta puolikkaan. Voitele ja jauhota tomusokerilla vuoan reuna  ja laita se kakkualustan päälle. Pohja 150 g kaurakeksejä 70 g margariinia sulatettuna Sekoita tasaiseksi muruksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Painele seos vuokaan pohjalle. Täyte 5 liivatetta 4 dl Flora vispiä 1 pss Omar-karkkia 1 dl Flora vispiä 400 g Philadelphia tuorejuustoa 1/2 dl sokeria - voi jättää poiskin! 3 tl vanilliinisokeria 2 tl caramel siirappia tai  2  rkl salted caramel sugar jauhetta ( tämän voi jättää poiskin) Kinuski 1 dl kuohukermaa 1 dl fariinisokeria 2 tl vanilliinisokeria ...

Kermakakku sinisillä marjoilla

Pakastimesta piti saada pois täytekakku, jossa oli vadelma- ja mustaherukkamousset. Sulatin yön yli jääkaapissa ja tein kermapäällisen. Kakun moussejen maku oli pakkasessa ehkä hieman miedontunut, mutta kakun rakenne oli oikein hyvä. Tästä piti tulla naked cake, mutta innostuinkin kokeilemaan uutta pursotusta, mikä ei sitten ihan onnistunutkaan. Opin.kuitekin,.että.minun kädessäni ruusutyllalla tuo koristeraita pitäisi pursottaa oikealta vasemmalle eikä noin kun minä tein. Päällimmäinen reunapursotus on oikealta vasemmalle tehty. Eikä niitä karhunvatukoita sitten mistään saanut, niin jouduin tyytymään tummiin rypäleisiin, mutta sujuihan tuo koristelu niidenkin kanssa.

Orkideakurssilla

Pääsin lauantaina eestiläisen kakkutaiturin Triinu Pajub kurssille ja teimme näitä ihania orkidean kukkia kukkamassasta. Jopa orkideoita kasvattaja tuttavani nopeasti kuvaa katsottuaan luuli kukkaa oikeaksi - tarkempi tarkastelu paljastaisi totuuden :).  Mutta kakunkoristeena nämä olisivat todella kauniita -hmmm. Tein koristetta 7 tuntia.

Murupiiras - mustikkapiiras ja omenapiiras - kolme piiraspohjaa ja kolme muruseosta

Hei, täällä kolme hyvää pikaisesti valmistuvaa piiraspohjaa ja kolme hyvää muruseosta pinnalle - kannattaa kokeilla näitä ohjeita!  Ensimmäinen piiraspohja on kakkumainen, pehmeä rakenteeltaan, toinen on sekoitettava pikataikina, vähän kiinteämpi ja kolmas on tosi pehmeä pikataikina. Nämä on herkkua, niin omenoilla kuin raparpereilla ja marjasesongin mukaisilla marjoilla tai pakastemarjoilla! Huomioi kuitenkin, että sekoittamalla tehdystä pikataikinasta tulee kiinteämpi taikina kuin munavaahtotaikinasta 1, se taas on pehmeä ja kuohkea. Pikataikina (2-3) maistuu tuoreena hyvin, munavaahtotaikina muistuttaa kakku taikinaa ja säilyy hyvänä seuraaviinkin päiviin. Usein tarjoan näitä jäätelön tai vatkattavan vaniljakastikkeen kera. Voitele ja jauhota piirasvuoka ensin. MARJAMURUPIIRAKKA 1     (munavaahtotaikina) Pohja: 2 munaa 1 dl sokeria 2 ½  dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta ½ dl sulaa rasvaa  (45 g) ½  dl maitoa kork. 2 dl p...

Parsakaalifetapiiras

Päivitetty 1/25 Kirjoitan uunipellillisen ohjeen tästä piirakasta. Tavallisen piirasvuoan määrä on puolet alla olevasta ohjeesta. Tämän piiraanhan voi hyvin pakastaakin, jos sitä sattuisi jäämään - tai sitten teen usein kerralla kaksi piirasta, joista  toinen menee iltapalana tai ihan pääruokana ruokaisan salaatin kanssa . Tämä piiras on meillä ollut perhejuhlissa usein tarjolla ja blogissanikin on aiemminkin ohje, tosin vähän eri pohjataikinalla. Erilaisia suolaisen piiraan pohjataikinoita löydät täältä.  Pohja  kahteen piirasvuokaan tai uunipannulliseen: 250 g margariinia 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai vehnäjauhoja 1 dl kauranleseitä tai vehnäjauhoja enemmän 2 dl perunasosehiutaleita tai -jauhoa 2 tl leivinjauhetta ripaus suolaa 2 dl vettä Voitele ja jauhota piirasvuoka tai suojaa uunipelti leivinpaperilla. Sulata margariini. Lisää päälle kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti, pitkä vaivaaminen sitkistää taikinan. Kaada ta...

Salted caramel cheese cake

Tässäpä tämän vuoden bloggareiden suosikkiohje, joka maistuikin taivaallisen hyvältä - mieskin kehui monta kertaa. Alkuperäisohje on muutaman vuoden takaa blogista wickedsweetkitchen . Tämä ohje on monessa blogissa kirjoitettu turhan monella työvaiheella. Minä yksinkertaistin asiaa ja silti lopputulos on samanlainen paistettu juustokakku. Salted caramel cheesecake pie  vuoka 20- 24 cm Pohja: 150g kaurakeksejä 70g margariinia Täyte 2pkt =350 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia 1/2 -1 dl kermaa 1½ dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 kananmunaa 1 1/2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa ripaus suolaa 1 rkl sitruunan mehua Kinuski: 1 dl fariinisokeria 1 2/3 dl kuohukermaa nokare margariinia 1 tl vanilliinisokeria Koristeeksi sormisuolaa  marjoja  Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneen leikkuuterällä. Painele vuoan pohjalle ja halutessasi my...

Granaattiomena- valkosuklaajuustokakku

Tämä juustokakku oli hieno maultaan -  vähän happoinen, sopivan makea eli ihan vähän makeutta ja aivan pehmeä, mutta hyvin koossa pysyvä. Liivatteen määrää voi lisätäkin puolikkaalla tai yhdellä, jos tahtoo vähän tukevamman koostumuksen. Kakku on pieni, 8 henkilölle. Alkuperäinen ohje palakakkuakiitos -blogista.  Olen kovin tarkka siinä, että juustokakku ei saisi olla liián kova eikä liian pehmeä, mutta lopputulokseen vaikuttaa raaka-aineiden happamuus, kerman ja tuorejuuston merkki ja vatkaustulos, joten aina ei lopputulos ole sitä, mitä leipuri tavoittelee. Lasken yhden ison tukusta saatavan Meira-liivatteen nestedesiä kohden, kaupan pieniä Meira-liivatteita laittaisin 1,2-1,4 nestedesiin. Nesteisiin lasken kerman ja mehut sekä soseet, en tuorejuustoa tai kiinteää rahkaa. Granaattiomenajuustokakku 17 cm halkaisija, korkeus 6 cm ilman koristeita Kakun pohja - otin pakastimesta sokerikakkupohjalevyn, johon painoin irtoreunan jäljet ja leikkasin sak...

Lakusitruunakakku

Elokuun 2017 ravintolapäivässä oli yhtenä suosikkina Lakusitruunakakku, jota ystäväni Sokerimuru suositteli minulle. Ohje on Pullahiiren , useita muunnelmia tein alkuperäiseen ohjeeseen. Lakusitruunakakku  (22 cm:n vuokaan noin 7 cm korkeana) Pohja noin 100 g Tasangon vaaleita keksejä 40 g margariinia sulatettuna Täyte 4 dl Flora vispiä 200 g maustamatonta tuorejuustoa Mascarbone tai Philadelphia 150 g sitruunatuorejuustoa tai 200 g sitruunarahkaa 1 prk Tesco Finest lemon curd-tahnaa (lisää vähän kerrallaan maistellen makua) 3 1/2  liivatelehteä (käytän suuria tukun Meira-lehtiä, kaupan pieniä liivatteita laittaisin 5) 1/2 dl sokeria 2 rkl sitruunamehua (keltaista elintarvikeväriä) 1/2 dl lakritsikastiketta ( haluttaessa vähän miedompaa, srk ita joukkoon 1-2 rkl kermaa) 1/2 liivate Koristelu lakritsikarkkeja noin 1 dl Flora vispiä 2 rkl tomusokeria (keltaista elintarvikeväriä) Voitele irtorengas vuoka...