Gluteeniton mansikkakakku
16 henkilölle, halk 22 cm korkeus 9 cm
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Viljatuote tai Semper gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota vuoka tai sprayaa vuokaspraylla, jolloin jauhotusta ei tarvita. Lämmitä uni 175 asteeseen. Vaahdota hyvin munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään. Olen viime aikoina tehnyt sokerikakkupohjat ilman leivinjauhetta, jolloin tuloksena on tasainen, vähän tiiviimpi ja hyvä pohja - tähän nyt vahingossa leivinjauheen laitoin, mutta suosittelen kyllä jättämään sen pois.
Nostele kuivat aineet varovasti kaapimella munasokerivaahtoon, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa niin kauna, ettei taikinaa tartu enää puutikkuun, kun keskelle kakkua sen painat. Kun otat vuoan uunista, pudota se noin 20 sentin matka, jotta taikina ilmakuplat asettuvat hyvin. Jäähdytä kakkupohjaa hetki, kumoa, irrota vuoasta ja jäähdytä.
Kakun kostutukseen
Maitoa ja vaniljasokeria tai
Vettä ja sitruunanmehua Tai
Spritea
Mansikkahillo
300 g pakastemansikoita
75 g hillo - ja marmelaadisokeria
Laita kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes marjat sulavat ja pehmenevät. Jäähdytä hetki kattilaa kylmässä vedessä pitäen ja soseuta hillo.
Mansikkamousse täytteeksi 2 väliin
4 isoa liivatetta tai 6-8 kaupan pientä liivatetta
1/4 dl vettä tai sitruunanmehua
2 1/2 d l kermaa
200 g maustamaton tuorejuusto Philadelphia
3 dl mansikkahilloa
4 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1-2 tl mansikkasiirappia tai mansikka makutomusokeria
(mansikoita tuoreena moussen joukkoon)
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Kuumenna vesitilkka ja lisää puristetut liivatteet, sekoita niin, että liivatteet sulavat. Vaahdota tuorejuusto ja lisää siihen mansikkasose, sokerit ja sitruunan mehu sekä vähän jäähtynyt liivateseos. Mansikka voi aiheuttaa hyytymisongelmia liivatteelle, joten kannattaa laittaa liivatetta riittävä määrä. Nostele lastalla kermavaahto liivatteen joukkoon ja lisää halutessasi elintarvikeväriä - mansikka kyllä värjää kauniisti massan ja sokerinhan voi korvata mansikkatomusokerilla. Maista ja mausta tarvittaessa. Tästä tuli hyvää.
Jaa kakkupohja 3 osaan ja Kokoa se ylösalaisin eli paistopohja alimmaisen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kostuta pullasudin avulla ja levitä täyte lastalla tai lusikalla levy kerrallaan. Tuoreita mansikoita voi lisätä kakkuun paloina tai kokonaisina täytteen joukkoon. Laita kakku mielellään yön ajaksi tai muutamaksi tunniksi jääkaapppiin. Kumoa se sitten kakkupahvin ja pyörivän alustan päälle.
Kermapäällys
Levitä ensin kakun päälle ja reunoille murusuojaksi kermavaahto- vaniljakreemiseos, se estää myös mansikkamoussea värjäämästä päällikermaa. Varmemman suojauksen värin estämiseen reunoilla saat pursottamalla kakkua täyttäessäsi valkoiset kermarinkulat kakun reunoille ennen täytteen levittämistä - täyte ei siis ulotu reunaan saakka. Laita täytetty kakku hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin ennen kuin levität tai pursotat varsinaisen päällisen kakkuun.
Kermavaahto murusuojaksi
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
1-2 tl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota molemmat ainekset yhdessä ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Tämä saa olla pehmeämpää kuin pursotettava kermavaahto. Myös kakun päälle sileäksi tarkoitettu kermavaahto tulee kauniimmin tasaiseksi, kun vaahto on pehmeämpää kuin pursotettava vaahto. Levitä vaahto tasaisesti kakun päälle ja reunoille - pyörivä kakkualusta, lasta ja raappa ovat hyviä apuja tässä.
Kermavaahto kakun päälle ja pursotuksiin
4 dl kermaa
150 g tuorejuustoa
Sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan , vaniljakreemijauhettakin voi käyttää 1-2 tl
Vaahdota kerma pehmeäksi. Levitä tasaiset kerrokset kakun päälle ja reunoille. Voit tarvittaessa vaahdottaa vähän lisää ennen kuin pursotat reunakoristeen.
Koristeluun suklaata 30 g. Sula
ta suklaa miedolla teholla mikrossa, sekoita tasaiseksi, siirrä pursotinpussiin ja piirrä mallin mukaan kuvioita kakun pintaan. Suklaakuviointia helpottaa, jos piirrät ensin hammastikulla kuviot kakun pintaan.
Koristeeksi voi käyttää syötäviä kukkia tai puhtaita kukkia, jotka laitat kukkaputkeen, vähän talosupaperia ja vettä putken phjalle. Kukat säilyivät hyvän näköisinä 2 vrk jääkaapissa näin.

ihana <3
VastaaPoistahttp://onnellina.blogspot.fi/
Kiitos Elli!
PoistaKiitos! On ihanan tarkka ohje aloittelijalle!
VastaaPoistaKiitos, hyvä jos koit selkeäksi ohjeen
Poista