Siirry pääsisältöön

Tallinna - ihanat kahvilat ja ravintolat



Kuva: Fikessä foccaciaa maistamassa

Tallinnan legenda, muinasjutt kertoo, että Tallinnassa pitää aina rakentaa, koska Ülemistejärvessä asuva "vanake" suunnittelee tuhoavansa Tallinnan, kun se saadaan valmiiksi. Jos tapaat vanaken ja tämä kysyy, onko Tallinna jo valmis, on vastattava, että "ei, koko ajan siellä rakennetaan!". Ja tämä todella näkyy Tallinnassa! Käymme siellä muutaman kerran vuodessa ja uusia rakennuksia, toki myös uusia yrityksiä tulee koko ajan. Toisaalta paljon on vanhaa, jota myös vaalitaan historiaa arvostaen.

Tänään löysimme ihanan Fika - kahvilan suositun ravintolan, F-hoonen vierestä Telliskivi 60a1 osoitteesta. Tarjolla oli todella muhkeaa foccaciaa, mahtavia lounaankin korvaavia runsailla täytteillä täytettyjä leipiä, pullia ja ja piirakoita. Fikalla on kahvio myös leipomon yhteydessä, alla Fikan facebook-sivulta lainattu kuva. Fikanleipomossa tehdään hiivaleivontaa. Löydät #Fika n myös instagramista 






Tallinnan kahviloista  olen kirjoittanut aiemmin 2017 täällä. 


Suosittu sooloiluja.com sivuston ylläpitäjä Henna Mikkinen on koonnut oman uudemman ajantasaisen suosikkilistansa Tallinnan kahviloista.

Henna on testannut myös ravintoloita ja laatinut oman kriteerilistansa, mitä odottaa hyvältä ravintolalta. Se on hyvä idea, koska joku etsii pihvipaikkoja ja toinen taas kasvispainotteista, kevyempää ruokaa. Minä arvostan  kaunista ruoka-annosta, joka myös maistuu hyvältä ja on kevyt ja suht' edullinen.  Rakastan Eestin ravintoloiden tyylikkäitä, mielikuvituksellisia ja yllätyksellisiä sisustusratkaisuita. Kasvikset, kala ja broileri maistuvat meille. Arvostan uusia makuelämyksiä, henkilökuntaa, joka osaa kertoa ruoasta - ystävällistä palvelua saamme aina Virossa. Meillä on omat suosikkipaikkamme, mutta etsimme ja löydämme ja seikkailemme mielellämme uusien kokemusten perässä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...