Tiesithän, että löydät ohjeitani haulla "paivileipoo ruokaohjeen nimi" tai Päivi leipoo blogin hakukentästä hakemalla tai valitsemalla etusivun ylälaidasta "Reseptit aiheittain".
Nopeat ja herkulliset pikkusuolaiset ovat kivaa tarjottavaa ja helppo tehdä niin kahdelle henkilölle kuin isommallekin määrälle. Ennen harrastimme paljon näitä pikkutikuissa olevia herkkuja, nyt tyttöni jatkavat perinnettä, mutta itse en ole pitkään aikaan niitä tehnyt. Kuvissa on antipasto - vartaat Välimeren tyyliin, bruchettaleivät ja skagenröra-leivät sekä juustoja ja suolakeksejä ja hedelmiä.
Antipastovartaat
Pujota cocktailtikkuihin pienen palloMozzarellajuuston lisäksi pepperonea tai salamia tai ilmakuivattua kinkkua, pikkutomaatteja, oliiveja, viinirypäleitä, säilöttyä artisokkaa, persimonpaloja ja basilikan lehtiä, rucolaa.
Brushettaleivät
patonkiviipaleita
pikkutomaatteja
sipulin varsi
1 rkl oliiviöljyä
basilikan lehtiä
mustapippuria
(valkosipulin kynsi - voi jättää poiskin)
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
Viipaloi patonkia vinoon leikaten. Paahda patonkiviipaleita uunissa 200 asteessa, kunnes niiden pinta on rapea. Pese sipulin varsi ja luumutomaatit, halkaise tomaatit, silppua sipulia. Huuhtele basilikan lehdet. Sekoita tomaatit, ja silputtu sipuli, mustapippuri ja basilika - jätä muutama lehti leipien koristeluun. Sekoita kostukkeeksi joukkoon vähän oliiviöljyä ( ja halutessasi punaista pestoa ).
Voitele paahdetut leivät kevyesti pullasutia käyttäen oliiviöljyllä. Jos käytät valkosipulia lisää se voiteluöljyyn tai sivele valkosipulilla leipien pintaa - melko voimakas valkosipulin maku tuli näinkin. Voit jättää poiskin valkosipulin. Italialaisethan eivät käytä leipämargariinia, vaan tarvittaessa kostuttavat leipää oliiviöljyllä. Lusikoi tomaattiseosta leipien päälle. Koristele basilikanlehdillä ja koe italialainen makunautinto, näitä leipiähän on siellä erilaisina muunnoksina joka kahviossa tarjolla!
Skågenröra-leivät 2:lle
paahtoleipäviipaleita vinoon leikattuna tai saaristolaisleipäviipaleita
1 1/2 dl katkarapuja
1-3 tl punasipulia hienonnettuna
1-2 rkl majoneesia
1/2 - 1 dl ranskankermaa
vähän tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl sitruunan mehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa, ehkä sokeriakin?
Viipaloi patonkia vinoon leikaten. Paahda patonkiviipaleita uunissa 200 asteessa, kunnes niiden pinta on rapea. Sulata katkaravut siivilässä valuttaen kuumaa vettä niiden päälle tai nopeasti miedolla lämmöllä mikrossa. Sekoita ainekset keskenään, maista makua ja lisää mausteita tarvittaessa, tämä saisi maistua sitruunaiselta ja majoneesin maku saa tulla esiin. Lusikoi täytettä rapeiden paahtoleipäviipaleiden päälle, koristele limeviipaleilla ja tillillä tai oreganolla tai sitruunamelissan lehdillä sekä katkaravuilla. Alkuperäinen ohje K-ruokasivulla
Lohitartar saaristolaisleivän päällä - sopii myös paahdetun patonkiviipaleen päälle. Ohje toteutetaan meillä joka joulu, mutta se sopii yhtä hyvin mihin tahansa vuodenajan juhlaan tai arkeen :)
Ja täällä uusin blogini saaristolaisleivän ohje kahteen leipään niin hiivalla, vaalealla tai rukiisella hapanjuurella tai ruisraskilla tehtynä ja muunteluohjeita
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: