Italialainen marenkivoikreemi kakun päällysteenä Olen käyttänyt paljon sveitsiläistä marenkivoikreemiä kakun päällä, nyt viime aikoina olen kuitenkin siirtynyt italialaiseen marenkivoikreemiin. Sen valmistus on sujuvaa, kun teen macaroonejakin italialaisella marenkikreemillä. Kakkukurssillani maistelimme vierekkäin sveitsiläistä ja italialaista marenkivoikreemiä ja totesimme italilaisen maukkaammaksi, valkoisemmaksi ja kuohkeammaksi - toki vatkaamisen määräkin vaikuttaa tähän. Italialainen marenkivoikreemi on siitä hyvää, että se ei juoksetu ollenkaan niin helposti kuin sveitsiläinen ja sitä voi huoletta vatkata vielä tuorejuuston lisäämisen jälkeen sähkövatkaimella - siis tuorejuusto ei kuulu marenkvioikreemin, se tuo vaan niin ihanan makuelämyksen, että lisään sitä aina. HUOM LISÄYS 12/20 Tuorejuusto ja makusiirapit lisätään lopussa, varoen vatkaamista, koska nesteen lisäys saattaa juoksettaa marengin, jolloin se on syötävää, mutta rakeista ja epämiellytt