Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2019.

Sitruuna-lakukakku , kääretorttu

Valkosuklaa-nougat-kinuskijuustokakku

Voileipäkakut - kinkkuvoileipäkakku ja lohivoileipäkakku

Italialainen marenkivoikreemi margariinilla laktoosittomana

Italialainen marenkivoikreemi kakun päällysteenä Olen käyttänyt paljon  sveitsiläistä marenkivoikreemiä  kakun päällä, nyt viime aikoina olen kuitenkin siirtynyt italialaiseen marenkivoikreemiin. Sen valmistus on sujuvaa, kun teen macaroonejakin italialaisella marenkikreemillä.  Kakkukurssillani maistelimme vierekkäin sveitsiläistä ja italialaista marenkivoikreemiä ja totesimme italilaisen maukkaammaksi, valkoisemmaksi ja kuohkeammaksi - toki vatkaamisen määräkin vaikuttaa tähän.  Italialainen marenkivoikreemi on siitä hyvää, että se ei juoksetu ollenkaan niin helposti kuin sveitsiläinen ja sitä voi huoletta vatkata vielä tuorejuuston lisäämisen jälkeen sähkövatkaimella - siis tuorejuusto ei kuulu marenkvioikreemin, se tuo vaan niin ihanan makuelämyksen, että lisään sitä aina.  HUOM LISÄYS 12/20   Tuorejuusto ja makusiirapit lisätään lopussa, varoen vatkaamista, koska nesteen lisäys saattaa juoksettaa marengin, jolloin se on syötävää, mutta rakeista ja epämiellytt

Pääsiäiskakku 2019, gluteeniton kakku

Leivoin pääsiäistä ennen gluteenittomia kakkuja tarkoituksenani kokeilla uudenlaista gluteenitonta kakkupohjaa ja paria uutta moussea. Löysin ananaksen ihanan maun laittaessani ananasjauhetta macaronien täytteeseen ja siitä tuli ajatus saada sama maku kakkuun. Mikä kaveriksi ananakselle ? _ennestään tiesin veriappelsiinimoussen olevan herkullista -se on maustettava makeaksi, mutta on tarkkaa, ettei siitä tule liiian makea. Teen kaikki täytteet maistellen ja lisäten aineksia. Kakku on gluteeniton ja laktoositon paitsi valuman eli ganachen osalta. Liivatetta lasken 1 lehden desille - ohjeiden mukaan kumottavaan hyytelöön pitäisi laittaa 1,5 liivatetta desiä kohden. Lasken nestedeseiksi kaikki muut nestemäiset aineet, mutta en tuorejuustoa tai paksua rahkaa, enkä ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia - ne ovat kylmänä koossa pysyviä muutenkin. KÄytän tukun isoja liivatteita ja lasken yhden sellaisen vastaavan 1,4 tavallista kaupan pientä Meita-liivatetta. Kakkuihin p

Terveisiä kevätmessuilta

Tämä vuonna oli kevätmessuviikonloppuun yhdistetty lautasella messutapahtuma, lähiruoka ja luomu-messut, sisustus ja remontointimessut ja piha- ja puutarhamessut. Nähtävää riitti! Osallistuimme ensimmäistä kertaa huutokappaan, jossa kaupattiin messutavaroita mm. Pihavarasto, 65 ,tuulam tv, puutarhatarvikkeita ym. Kuivatuissa marjajauheissa 1 tl vastaa desilitraa tuoreita marjoja. Näistä saisi makua ja väriä moussekakkuihin. Uusi tuttavuus oli myös lupiinijauho, jota ostin leivontakokeiluihin. Se oli kallista, noin 8 € 500 g, mutta se sisältää 40 % proteiinia. Raa'assa taikinassa on herneen maku, mutta se ei ole enää kypsennetyssä leivonnaisessa.