Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuu, 2019.

Mansikkajuustokakku gluteeniton

Juhannukseen kuuluvat mansikat ja tänä vuonna olenkin juhannuksen alla tehnyt useita mansikkajuustokakkuja eri ohjeilla. Tätä Yhteishyvän ohjetta kehuttiin, eikä suotta - kakusta  tuli suussa sulavan maukas, samettimainen rakenteeltaan - vähän ohjetta muuntelin. Lisäsin alla olevaan ohjeeseen yhden liiivatteen verrattuna siihen, mitä itse käytin - hapan mansikka voi usein hyytyä huonosti. Minä käytän tukun isoja liivatteita ja pieniä kaupan liivatteita tarvitaan 1,3-1,4 kpl yhtä isoa kohden. Liivatemäärä kannattaa aina kaikissa ohjeissa tarkistaa mieltymysten ja liivatteen laadun mukaan - minä lasken suuria liivatteita yhden nestedesille ja nestettä ei ole kiinteä tuorejuusto tai rahka tai kreikkalainen jogurtti.  Suussa sulava mansikkajuustokakku (22-26 sentin irtopohjavuokaan) 150 g gluteenittomia kaurakeksejä 40 g  margariinia sulatettuna TÄYTE 8 kpl isoa liivatetta (10 kaupan pientä liivatetta) 500 g  mansikoita soseutetaan 1 1/2 dl  sokeria 4 dl vispi

Lohidonitsit, myös gluteenittomat donitsit

Tein rotinoita. Hämeessä rotinoiksi vietiin suolaa ja leipää, mutta minä vein pakkasen täytteeksi makeita leivonnaisia ja suolaiset donitsit sekä juustosarvet - todella ihanan makuisia pikkusuolaisia molemmat. Nämä suolaiset leivonnaiset ovat myös nopeita leipoa, suosittelen kovasti näitä ohjeita. Suolaisten sarvien ohje on täällä. Olen aiemmin postannut suolaisten donitsien ohjeen tänne  - nyt huomasin, etttä Kinuskikissa oli lisännyt donitsien ohjeeseen suolaisia makuaineita - voisi olla salamia, kinkkua, öljyssä käänneltyjä kasviskuutioita tai aurinkokuivattua tomaattia, fetaa, oliiveita tms. - minä käytin kylmäsavulohta ja ai kuinka tuli hyviä! Suosittelen kovasti ohjetta, valmistus vie alle puoli tuntia - tarvitset vain donitsipellin tai kaksi. Minun omani ovat nyt kadoksissa, toivottavasti mökillä, vaikka siellä pidänkin eri työvälineet myös leivontaan - kotoa löytyi nämä sydändonitsivuoat ja kauniit suolaiset donitsithan näistäkin tuli. Suolaiset lohidonitsit 75

Raparperi-valkosuklaakuppikakut - myös gluteenittomana

Näiden kuppikakkujen alkuperäinen Pirkan ohje on kymmeniä vuosia sitten ollut perhejuhlissamme usein käytetty. Kaivoin sen nyt esille jälleen, kun minun piti leipoa babyshower kuppikakkuja. Tein koristeet kuppikakkuihin aamulla kukkamassasta, koska sokerimasssan kovettuminen kosteina kesäpäivinä on vaikeaa. Sainkin koristeet kuivumaan ihan parissa tunnissa ja onnistuin elintarvikeliimalla kiinnittämään taakse tikunkin pienen massan palan avulla - näin koristeet saa pystyyn kuppikakun päälle. Toinen ilmankosteudesta ongelmoiva assia on kerma ja sen vatkaus. Olisipa ollutkin nyt kermaa, mutta kasvirasvaKnorr, josta pidän juustokakuissa ja jäätelössä, ei nyt suostunut vatkautumaan, joten lisäsin vaniljakreemijauhetta ja käytin vaahtoa pakkasen kautta, jotta sain sen jotenkin jähmettymään. Mutta kuppikakkuohje on hyvä! tein myös gluteenittoman annoksen 2 munalla, eli vähensin kaikista aineista pois 1/3 osan. Raparperi-valkosuklaa kuppikakut Taikina: 200 g(n. 3 dl) raparperia -