Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2022.

Hapanjuurileivän verkkokurssi

Avasin tänään uuden verkkokurssin - tule oppimaan omalla aikataulullasi!  Hapanjuurileivän peruskurssi on suljetussa FB-ryhmässä, johon pääset ilmoittautumalla kurssille ja maksamalla kurssimaksun 35 €.  Peruskurssilla opit  hapanjuurileivonnan perusasiat, se on prosessi, joka on aika erilainen kuin hiivaleivonta. Netissä löytyy reseptejä, mutta  tärkeintä on ymmärtää prosessin eri vaiheet ja niiden merkitys lopputulokseen. Kun ymmärrät prosessin, osaat itse tehdä uusia leipäreseptejä. Tutustu kurssin sisältöön täällä, löydät myös ilmoittautumislomakkeen https://www.paivileipoo.com/hapanjuurileivan-kurssi Verkkokurssi etenee kolmen oppaan kautta, joka vaiheessa on ohjetiedostot ja ohjevideot. Lue ja katsele videot - tai mieluummin leivo videon avulla kotona, stoppaa ja kelaa tarvittaessa. Tämän lisäksi saat jatkuvan nettituen leivontaan ja oppimiseen kokeneelta opettajalta. Lokakuun jälkeen pidämme tarvittaessa liveopetusta ja bonuksena lupaan jonkun uuden ohjeen marraskuussa 2022 

Punajuuripiiras

Ihana punajuuriaika alkaa taas - ja myös muut syksyn juurekset herkuteltavana! Voit tehdä piiraan joko vuohenjuustolla tai fetajuustolla. Laitan mieluummin piiraan ainekset munamaidon pinnalle näkyviin, mutta siinä on vaaransa, täytyy tarkkaan valvoa, etteivät ne pala pinnasta. Kuva ei ole nyt kaunein, piiras oli uunissa liian kauan. Vuohenjuusto tai fetajuusto kannattaa lisäsätä pintaan vasta paistamisen puolivälissä, jos ne laittaa munamaidon eli kerma-kananmunaseoksen päälle. Punajuuri-vuohenjuustopiiras 150 g margariinia 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl ruisjauhoa  1 kananmuna 2 rkl vettä Täyte noin 2 dl Emmental-juustoraastetta  3 kananmunaa 3 dl  ruokakermaa tai kermaviiliä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria vajaa rkl silputtua tuoretta persiljaa tai ripaus kuivattua Vajaa rkl silputtua tuoretta basilikaa tai 1 tl silputtua tuoretta rosmariinia 75 g vuohenjuustoa tai fetakuutioita 400-500 g punajuuria (½ dl  auringonkukan siemeniä) Paahda punajuuria  kuorineen   uunivuoas

Mustikkakakku valkosuklaavalumilla

Kaupallinen yhteistyö Mauste-Sallisen kanssa   Mustikkakakku valkosuklaavalumilla Ohjeessa alla *kakkupohja *kermarengas mustikkamoussen reunoille *mustikkamousse vaniljakreemijauheella *mustikkahillo *valkosuklaa-vaniljamousse *kevennetty italialainen marenkivoikreemi *valkosuklaavaluma *huomioita vaniljakreemin käytöstä ym. *vaihtoehtoinen kermaseos kakun päällystämiseen   Kakkupohja 20 cm :n kakkuun 4 kananmunaa 160 g sokeria 120 g vehnäjauhoa 60 g perunajauhoa ½ dl rypsi- tai rapsiöljyä   Laita pyöreän, halkaisijaltaan 20 senttisen vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi tai sprayaa vuoan reunat ja pohjaan leivinpaperi. Lämmitä kiertoilmauuni 170 asteeseen, tasalämpöuuni 190 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri yleiskoneella tai sähkövatkaimella suureksi valkoiseksi vaahdoksi. Kun vaahto on kuohkeaa ja valkoista valitse vatkaimen matalin teho ja valuta öljy vatkauskulhoon samalla kevyesti vatkaten. Keskenään sekoitetut j

Omena-limemarmeladi

Omena-limemarmeladi  annoksesta tulee 3 keskikokoista hillopurkkia 1200 g pestyjä ja lohkottuja, (kuorittuja) omenoita 1/2-1 dl vettä 1 limen mehu tai 1/2 dl lime täysmehua 1 pkt =330 g hillo-ja marmeladisokeria 50 g minihillosokeria tai 50  g lisää hillo- ja marmeladisokeria (TAI sokerina voi olla 250 g hillosokeria1/2 pkt = 165 g) hillo-ja marmeladisokeria, jolloin hillosta tulee melko kiinteää, marmeladin oloista. Keitä ensin hillosokerin kanssa, yhteensä noin 10 minuuttia, lisää sitten toinen sokeri ja keitä muutama minuutti.)  Dansukkerilla on vastaava Ohje minihillosokerilla tehtynä, se inspiroi. Hillosokerillakin  voi tehdä omenasoseen, mutta tahdoin kiinteämpää esim. hyvin paahtoleivän päälle sopivaa marmeladia. Marmeladihan tehdään perinteisesti suuremmalla määrällä sokeria ja pitkään keittäen. Näillä pektiiniä sisältävillä erikoissokereilla voi säilössä hyydyttää pienemmällä sokerimäärällä.   Minihillosokeripakkauksen ohjeella valmiissa hillosta on sokeria vain 20 %, mutta t

Vaniljamustikkapullat ja toscapullat

Pullapäivä :) piti leipoa ihan vähän vaan, mutta lisäilin aineksia niin, että lopulta tein litran nestemäärällä taikinan, josta riitti pullia jaettavaksikin. Kaupallinen yhteistyö @Mauste-Sallinen Oy :n kanssa jatkuu. Sain elokuussa Sallisen tuotteita kokeiltavaksi ja leivontareseptien kehittelyyn. Käytin pullissa vaniljakreemijauhetta - huomaathan, että eri valmistajien tuotteissa vaniljakreemijauheen annostelussa on eroa, valitse siis reseptissä mainittu tuote.   Pullataikina hiivalla  ½ l maitoa 50 g hiivaa 1 kananmuna 1 ½ tl suolaa 2 dl sokeria 2 tl kardemummaa 900g eli noin 14 dl  vehnäjauhoja   150 –200  g voita tai leivontamargariinia   Jos teet taikinan käsin, sekoita se lastalla, käsiä ei tarvitse laittaa taikinaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva murustellen se maitoon ja kananmuna ja sokeri, sekoita hyvin vispilällä. Lisää mausteet ja yli puolet jauhoista, sekoita tukevalla lastalla. Sekoita joukkoon sulatettu tai pehmeä margariini ja loput jau