Tätä pataleipää voin suositella!! Ohjeen sain leipuriryhmässä toiselta innokkaalta leipurilta. Tämä leipä ei vielä lämpimänä vakuuttanut minua maullaan, mutta kun se jäähtyi, niin ah! - leivästä tulee ihana pikkumakea maku karpaloiden myötä tulee suuhun. Tätä teen varmasti uudelleenkin. Edellinen ruispataleipä, jonka ohjeen löydät täältä , oli hapanta maultaan ja jäin ihan pientä makeutta kaipaamaan taikinaan - tässä uudessa pataleivän ohjeessa sitä juuri on. kokeilematta on vielä sipulipataleipä, sen ohjeen julkaisen myöhemmin. Rukiinen karpalopataleipä 2 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 2 dl sämpyläjauhoja 1 dl siemeniä – laitoin pellavansiemeniä 1 ½ tl suolaa 0,5 tl kuivahiivaa – itse laitoin 10 g tavallista hiivaa 4 dl kädenlämpöistä vettä ½ dl leipäsiirappia 1 dl kuivattuja karpaloita tai pakastepuolukkaa Yhdistä kuivat aineet. Lisää lämpöinen vesi, johon hiiva on liuotettu. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti. Taikinaa ei saa vaivata.