Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2016.

Kuppikakkuja päiväkahville

Kun muffineita on pakasteessa ja koristeita kaapissa, saa päiväkahville nopeasti herkkuja. Olen kyllä pakastanut kuppikakkuja koristeiden ja pursotuksenkin kera, nekin saa noin 20 minuutissa huoneen lämmössä sulatettua

Kakunkoristeita

Ravintolapäivästä jäi jäljelle myynnissä olleita kakunkoristeita. Tyttöreni Noora teki näitä ja minusta ne ovat niiiiin kauniita.

Aurapatongit ja hapanleipää

Talviloma alkoi hapanleivän ja aurapatongin herkullisilla tuoksuilla. Jälkiruoaksi Cloetan black raspberry sparks suklaa ja Voice taustalla. Ihanaa rentoutumista! Aurajuustopatonkien ohje löytyy Taikinatassut blogista
Päärynäjuustokakku -ohje suureen 28 cm:n korkeaan  irtoreunaan, jonka alle laitoin kakkupahvin lautaselle. Pienempään vuokaan voit tehdä puolikas annoksen Pohja: 200 g Tasangon laktoositon kaneliässä pikkuleipä tai kaurakeksejä   100 g margariinia sulatettuna Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla.     Täyte: 14 liivatetta (käytän 4 grammaisia tukun isoja lehtiä, pieniä liivatteita voisi olla vähän enemmän) 4 dl Bonnen päärynäsosetta ja sitruunanmehua vähän joukossa 4 dl turkkilaista jogurttia 2 dl päärynäkinuskirahkaa 6 dl vispiFloraa tai vispikermaa – itse käytin tukun keltaisessa purkissa olevaa Millac’ia 1 dl sokeria 1 ½ rkl vanilliinisokeria pastaväriä vihreää ja muk

Lohimoussekakku

Lohimoussekakku   (alkuperäinen, hieman erilainen Valion ohje täällä) POHJA 200  g hapankorppuja tai gluteenitonta näkkileipää 100  g margariinia TÄYTE 6 liivatelehteä (käytin isoja 4 grammaisia lehtiä, pieniä voisi olla 8 ?) 400  g kylmäsavustettua lohta 1  tl sitruunapippuria ja mustapippuria 2 punasipulia 400  g kurkkua 2  vihreää omenaa 600 g  ruohosipuli tuorejuustoa 1 dl sitruunamehua      5 dl Flora vispiä tai laktoositonta vispikermaa KORISTELU herneen- tai auringonkukanversoja, pieniä salaatin- tai rucolanlehtiä tai kurkku- ja punasipulikuutioita Valmistusohje ·          Hienonna hapankorput monitoimikoneessa, lisää joukkoon sulatettu margariini ja halutessasi juustoraastetta.. Peitä syvän uunipellin pohja leivinpaperilla. Taputtel

Kiitos! Ravintolapäivästä Jussin Cafen tiloissa Kotkassa, täällä linkit leivonnaisten ohjeisiin

Kiitos kaikille ensimmäistä ravintolapäiväämme kannustaneille, idean tukijoille ja kahvilla käyneille sekä tietysti Jussin jättikirppiksen väelle siitä, että saimme tulla Jussin Cafen tiloihin pitämään Pop Up kahvilaa. Kuvia ja tunnelmia löytyy   tapahtumasivulta . Leivoimme kinkkusarvet (210 kpl) ja kuppikakut (157 kpl) sekä lohimoussekakut (3 kpl) ja sydänkakut browniespohjalla (2 isoa levykakkua, joista yhteensä 48 palaa) pakastimeen ennen tätä viikonloppua. Myyntiin tulleet kakunkoristeet tehtiin edellisellä viikolla ja juustokakut ja naked cake (yhteensä 13 kakkua, joista jokaisesta 8-12 palaa) leivottiin edellisenä päivänä, samoin koristelimme kuppikakut edellisenä päivänä. Kylmäsäilytystilaa ja pakasteita löytyi kolmesta kodista ja viimeisenä yönä oli käytössä myös Jussin kirppiksen iso jääkaappi. Henkilötyöpäiviä teimme noin 8 ennen tapahtumaa ja ravintolapäivänä oli meitä kolme tekijää - yksi hoiti myynnin, yksi kuljetuksen ja kahvinkeiton ja yksi tavaratäydennyk

Granaattiomenajuustokakku ystävänpäiväksi

Pakastimesta löytyi joulun juustokakku, pohja piparista ja juustomassassa granattiomenan mehua ja granaattiomenan siemeniä - ihana, pieni pirteä hapan maku mukana. Otin sen jäisenä pöydälle ja kun se oli hetken sulanut, tein pinnalle puolukkamehusta kiilteen, johon vähän vielä lisäsin punaista  väriä. Koristelin kakun pikaisesti muiden saunoessa. 4-vuotias lapsenlapseni totesinkakkua toiseen kertaan ottaessaan: "mä leivoin tätä samaa taikinaa tädin kanssa jouluna!". Kukaan ei ollut puhunut pipareista kakun pohjassa.

Ravintolapäivä on viikon päästä 21.2.2016

Leipominen ravintolapäivään on ja suunniteltu ja osin aloitettu. Tuon mainoksen lisäksi löytyy makeaa kakkua myös suklaan ystäville. Lähes kaikki leivotaan laktoosittomana ja gluteenittomana leivottua löytyy niin makeaa kuin suolaista. Kotkan avoimet ravintolat kartalla

Suklaakakku

Tämän munattoman ja maidottoman suklaakakun Black Bomb ohje levisi videona netissä. Ystäväni Helena ehti sitä kokeilemaan ja kirjoitti ohjeen, jonka löydät täältä - Helenan hella blogista . Pitihän minunkin sitä tehdä, kun Helena kertoi, ettei tämän parempaa suklaakakkua ole koskaan maistanutkaan! Ja Hyvää olikin! Video valmistuksesta Lähde: YouTube  Tip Hero;  Chocolate Crazy Cake   https://www.youtube.com/watch?v=AnYBJ2Flcfk

Trooppinen juustokakku oli tarjolla myös ravintolapäivässä

Kävin tukussa ja ostin Bonnen trooppista sosetta ja mangososetta mielessäni juustokakku ihanien trooppisten hedelmien maulla. Tarkoituksenani oli tehdä koekakku avoimet ravintolat päivän kahvilaa ajatellen - tästä tulikin hyvä ja kaunis - olin tyytyväinen ja maistajat tykkäsivät. Tarjosimme tätä kakkua Jussin kirppikselle kokoamassamme Pop Up kahvilassa 21.2.2016 - kaksinkertainen annos isoon reunavuokaan suoraan kakkupahvin päälle koottuna ja näin koristeltuna: Trooppinen juustokakku -ohje pieneen 17 cm:n irtopohjavuokaan, isompaan vuokaan voit tehdä kaksinkertaisena, kuten ohjeen päällä olevissa kuvissa isot kakut on tehty Pohja: 75 g Tasangon maidoton sitruunapikkuleipä tai vaniljatäytteisiä kaurakeksejä   25 g margariinia sulatettuna Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä

Kinkkujuustosarvet

Pidimme kaikki näiden sarvien mausta. sisällä on savukinkkua ja laktoositonta Emmentaljuustoa. Sarvien päällä tattarirouhetta, joka rapisi ihanasti hampaissa, mutta oli paistamisen jälkeenkin pehmeän rapeaa. Kinkkujuustosarvet 9 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl pieniä kaurahiutaleita 200 g margariinia 4 dl kädenlämpöistä maitoa 30 g hiivaa 1 tl suolaa Täytteeksi juustoraastetta  ja kinkkukuutioita Sekoita kuivat aineet ja margariini monitoimikoneen leikkuuterällä murumaiseksi. Lisää maito, johon hiiva on liotettu. Tarvittaessa lisää jauhoja – taikinasta pitäisi saada pehmeä pallo, joka juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota kunnolla – kaksinkertaiseksi – taikina. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se neljään osaan. Kauli osat pyöreiksi palloiksi, jotka jaat sektoreittain 6-8 kolmioon. Laita juustoraastetta ja kinkkukuutioita kolmion paksumpaan päähän ja rullaa kapeampaan suuntaan. taita sarven malliin. Kohota oikein hyvin lämpimässä liinan all

Päärynäkakku

Päärynäkakun leivoin maistiaisiksi 21.2. pidettävään ravintolapäivään, jonne tahdon kehitellä vähän uusia reseptejä. Tänään saunailtana kävi nuorimman tuttären perhe koemaistamassa kakkua ja kinkkusarvia. Olen ihaillut ystävien ja tuttavien ravintolapäiväpuuhia ja nyt päätin uskaltaa itsekin. Pohdin kovasti, missä tavoittaisin asiakkaita kahvilaani ja neuvottelut ovatkin nyt käynnissä. Tyttäret lupautuivat leipomaan ja myyntiavuksi ja mies lupautui pullakuskiksi - tosi asiassa emme leivo pullia, vaan teemme kakkuja ja suolaista syötävää kahvilaan. Myyntiin tulee myös kakunkoristeita ja jakoon kakkukoristekursdien aikataulu. Innostavaa puuhaa siis suunnitteilla pikku jännityksen myötä! En kirjoita tämän kakun ohjetta, koska tahdon vielä vähän kehitellä ja muuntaa sitä. 

Rukiinen karpaloleipä

Tätä pataleipää voin suositella!! Ohjeen sain leipuriryhmässä toiselta innokkaalta leipurilta. Tämä leipä ei vielä lämpimänä vakuuttanut minua maullaan, mutta kun se jäähtyi, niin ah! - leivästä tulee ihana pikkumakea maku karpaloiden myötä tulee suuhun. Tätä teen varmasti uudelleenkin.  Edellinen ruispataleipä, jonka ohjeen löydät   täältä  , oli hapanta maultaan ja jäin ihan pientä makeutta kaipaamaan taikinaan - tässä uudessa pataleivän ohjeessa sitä juuri on. kokeilematta on vielä sipulipataleipä, sen ohjeen julkaisen myöhemmin. Rukiinen karpalopataleipä 2 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 2 dl sämpyläjauhoja 1 dl siemeniä – laitoin pellavansiemeniä 1 ½ tl suolaa 0,5 tl kuivahiivaa – itse laitoin 10 g tavallista hiivaa 4 dl kädenlämpöistä vettä ½ dl leipäsiirappia 1 dl kuivattuja karpaloita tai pakastepuolukkaa Yhdistä kuivat aineet. Lisää lämpöinen vesi, johon hiiva on liuotettu. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti. Taikinaa ei saa vaivata.

Kuppikakut

Kuppikakkujen tekeminen sitten on kivaa, nopeaa ja niitä on helppo tarjota. Pohjat voi tehdä etukäteen pakastimeen ja niitä saa nopeasti sulatettua juuri sen verran kuin on tarve. Koristelu ei myöskään ota kauan aikaa. Olen hyvällä menestyksellä pakastanut myös koristeiden kanssa näitä - monella eri kuorrutteella ja sokerimassakoristeiden kanssa. Lähes kahvin kiehuessa sulaa kuppikakku huoneen lämmössä.