Juustokakkuja on sekä uunissa paistettuja että liivatteella tai jollain muulla hyytelöivällä aineella hyydytettyjä, tai sitten kakku pysyy koossa runsaan tuorejuustomäärän varassa. Vegaanisissa kakuissa käytetään hyytelöivänä aineena joko agar-agaria tai Vegegeliä, joita myydään marketeissa leivontatarvikkeiden joukossa - pakkauksessa on käyttöohje, jota kannattaa noudattaa. Sitruunajuustokakun marenkipäällysteellä voi tehdä sekä hyydytettynä että uunijuustokakkuna. Nämä molemmat ovat jälleen nousseet esille eri blogien nettiohjeissa, niinpä minäkin tein tietysti oman ohjeeni. Kyllä täytyy sanoa, että tämä kakku vie kielen mennessään, on vaikea olla ottamatta seuraavaa palaa - näin siis jos pidät lemon curdista. Lemon curdin voit valmistaa helposti itsekin, minä käytän usein valmista lemon curdia ja pidän sen mausta. Juustokakuissa liivatteen määrän voit säätää makusi mukaan - jos liivatetta on enemmän, kakun leikkuupinta on kaunis ja kakku pysyy hyvin koossa- Jos