Ihana vapun aika takana päin ja vielä viimeisenä lomapäivänä piti tänäänkin tehdä vappuleivonnaisia! tein aivan ihanan pehmeitä ja maukkaita munnkipossoja ja kanelimunkkeja yhdistämällä serkkujeni munkkiohjeita ja viime aikojen munkinpaisto-ohjeita. Kirjoitan ohjeet nyt muistiin jo kesää ja seuraavaa vappua varten. Serkkuni Vuokko on vuosikymmeniä tehnyt ihania kanelimunkkeja, joita olemme siellä Himoksen lähellä usein käyneet maistelemassa. Olen saanut ohjeenkin niihin, mutta ikävästi olen sen hukannut, enkä koskaan ole itse tehnyt niitä. Pyysin ohjeen nyt uudelleen ja sain luvan jakaa teillekin. Toinen serkkuni Anneli leipoo kerran vuodessa vappuna munkkipossuja - ihailin niitä netissä ja sain niihinkin ohjeen. Kohotus ja kananmuna . Jo pitkään on keskustelu aika ajoin siitä, tarvitseeko pullataikina yhden vai kaksi kohotusta ja tarvitseeko se kananmunaa ja tehdäänkö veteen tai maitoon etenkin munkkeja tehdessä. Mielipiteitä on monia - minä olen tottunut tekemään pullataikinan m