Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2020.

Ananas-passion juustokakku, trooppinen juustokakku

Nämä kakut saivat ideansa siitä, että piti poistaa jääkaapista kuohukermaa ja ananascurd, tuorejuustoakin oli kaapissa. Koristelin kakut sillä, mitä kotoa löytyi - kauniisti tähän sopisivat tuoreet marjat ja trooppiset hedelmät. Ananascurd oli erityisen hyvää, ohje täällä - jos et halua sitä valmistaa , voit korvata sen Prismassa myytävällä Bonnen ananassoseella - lisäisin silloin 1 liivatteen, koska curd on paksumpaa rakenteeltaan ja ananaksen happo vaikeuttaa hyytymistä. Ohjeesta tulee 2 kpl pieniä juustokakkuja, halkaisija 16 cm ja korkeus 4 cm. Tämä annos sopinee hyvin 22-24 sentin vuokaankin. Ananas-passion juustokakku Pohja 150 g keksiä esim Digestive 60 g margariinia Mousse 3 liivatetta ja 2 rkl sitruunanmehua (käytän saksalaista isoa Ewald-liivatetta, laske liivatemäärä oman liivatteesi ohjeen mukaan, pieniä liivatteita 5-6) 3 dl kermaa - kuohu tai vispi 200 g tuorejuustoa Philadelphia tai vanilja Rainbow 1 1/2 dl Tropical Oddly Goud Val

Ihana ananascurd

Minulta kysyttiin ohjetta ananascurdiin, jota maistelimme ja käytimme macaronkurssilla. Löysin Prismasta Bonnen ananassosetta ja kun macaronleipurin jääkaapissa on usein kananmunan keltuaisia, päätin kokeilla curdia.  Olen aiemmin ostanut ananastahnaa leivontatarvikemyymälöistä, se on erityisen hyvää yhdistettynä passionsoseeseen tai sitruunaan tai Monin pina colada -siirappiin. Suuntaviittaa tähän ohjeeseen löysin ruotsalaisesta ohjeesta. Ananascurd 1 1/2 dl ananassosetta 1 dl hillosokeria 3 rkl maissitärkkelystä 4 rkl sitruunanmehua Keitä näitä sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes massa paksunee. Jäähdytä haaleaksi. Lisää 3 munan keltuaista Sekoita munankeltuaiset ananasmassaan ja kuumenna seos sekoittaen samalla, näin keltuaiset kypsyvät. Lisää 25 g voita ja pari tippaa ananasesanssia  Maista, voit lisätä kuumaan curdiin sokeria tai sitruunanmehua tarvittaessa. Pese ja lämmitä vedellä lasipurkki ettei kuuma curd halkaise lasia. Purkita lasipurkkiin ja sä

Blinit hapanjuurella

Olen testaillut bliniohjeita hapanjuurella, en tahtonut liian hapanta taikinaa, muutaman koeversion olen tehnyt ja tänään!!! - tänään ne tulivat niin täydellisen hyviä meidän makuumme. Nämä ovat onnellisia hetkiä reseptin kehittäjälle :) Tarvitset hapanjuuren, jota on ruokittu esim. kaksi kertaa peräkkäin, jolloin juuren happamuus mietonee. Tarjosimme blinit tänään kylmäsavulohitartarin ja suolakurkun kera - voin lämpimästi suositella! Blinit hapanjuurella 2 dl maustamatonta jogurttia 1 dl vettä 1 dl aktiivista hapanjuurta 2 dl tattarijauhoja 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 rkl sokeria 2 rkl öljyä 2 keltuaista  2 valkuaista  (tarvittaessa vettä esim 1 dl lisää taikinaan) Sekoita muuta ainekset, paitsi kananmunan valkuaiset ja anna taikinan tekeytyä huoneen lämmössä 3-4 tuntia. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan, lisää tarvittaessa vettä, jos taikinaa on vaikea nostaa lettupannulle  (viimeksi lisäsimme 3 dl vettä ennen paistoa).  Paista

Kevään kakkukurssit

Kevään ensimmäisten kakkukurssien aikataulu on julkaistu ja ilmoittautuminen alkanut. Luvassa on gluteenittoman hapanjuurileivonnan kurssi Kotkaan 12.3.2020, hapanjuurileivän kurssi ja ensimmäisenä helmikuussa macaronkurssi italialaisella menetelmällä - älä suotta harjoittele yksin puolta vuotta, vaan tule oppimaan onnistumisen niksit heti alkuunsa - säästät aikaa, vaivaa ja rahaa! Pitkäperjantaina teemme pääsiäiskakkuja marenkikreemipinnalla ja harjoittelemme kukkapursotuksia. Kurssi-info täällä.  Olet lämpimästi tervetullut leivonnasta innostuneiden kurssilaisten joukkoon!