Jaan teille työvuosieni myötä hyväksi koettuja Runebergin torttujen ohjeita (4 linkeissä) . Olen tottunut leipomaan ne kostuttamatta, mutta nykyään suositaan niiden kostuttamista. Vadelmahillon saa vaikka omenaporalla Runebergin tortun sisäänkin. Ohjeissa voi sokerin vaihtaa fariinisokeriin, omenamehun tilalle käy omenasose ja korppujauhot voi korvata piparkakkumurulla. Kostuttaminen kannattaa tehdä heti leivonnaisten uunista oton jälkeen esim. pullasudilla tai nokkapullolla painaen. Kostuttamiseen käy omenatäysmehu tai keitetty sokeriliemi (2 dl vettä 2-4 rkl sokeria), sokeriliemeen voi lisätä vähän manteliesanssia tai mantelilikööriä tai rommiesanssia tai rommilikööriä tai arrakkipunssia. Kostuttamisen jälkeen voi tortun kääntää ja kostuttaa myös alapuolelta. Alkoholiton kostutusneste sopii kaikille, myös lapsille syötäväksi. Kaupan vadelmahillon tilalle suosittelen vadelmamarmeladia, se on kiinteämpää tai sitten 100 g vadelmia ja 35 g hillo- marmeladisokeria keitetään muutaman min