Pikamunkit ohjeesta saa 16 - 20 kpl 1/2 dl sokeria 3- 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta Ripaus suolaa 2dl maitoa tai kauramaitoa 1 kananmuna Paistamiseen 1-2 l rapsiöljy tai rapsi-auringonkukkaöljy, rypsiöljy tai kookosrasva Pinnalle sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria Pikamunkeista tulee epämääräisen muotoisia, ei siis pyöreitä tai renkaita. Pikamunkit on nopea valmistaa. Sekoita kuivat aineet, lisää kosteat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän. Ettei taikina sitkisty. . Paisto . Kuumenna rasva laakeassa teräskattilassa, se on sopivan kuumaa, kun pudottamalla pienen pienen taikina palan öljyyn se alkaa pian saada väriä. Varaa kansi viereen - tukahduta sillä liekki- estä hapen saanti painamalla kansi tiiviisti öljykattilan päälle, jos öljy syttyy palamaan. Kuumenna öljy kovalla teholla ensin. Mutta paisto tapahtuu keskilämmöllä tai matalammalla teholla, että munkit ehtivät kypsyä sisältä. - päältä vaalea ja sisältä kypsä, on tavoite. Tarkista kypsyys