Pääsiäisen alla on julkaistu monia suklaajuustokakkujen ohjeita, jotka inspiroivat minua tämän reseptin kokoamiseen, esim Ellimaijan tuplakakku. Suklaajuustokakkujen resepteissä usein haetaan makua ja ulkonäköä omista lempisuklaapatukoista ja suklaiden valmistajien sivuillakin (esim. Fazer ja Brunberg) on monia kakkuohjeita. En itse ole nykyään suklaakakkujen suurin ystävä, mutta toki suklaa on hyvää ja on kiva maistella erilaisia suklaita - valikoimaahan riittää. Minttusuklaa obmvat ihania.
Tämä kakku on makea, siinä missä minulle yksi pala oli sopiva kahvin kera, maistui kakku toisille enemmänkin. Jos haluat taittaa kakun tai moussen makeutta, on leipurin salaisena resptinä aina pienen pieni hippu suolaa tai vähän sitruunan mehua joukkoon - suklaan kera toimii suola paremmin - ei ole tarkoitus, että se maistuu, siksi vain pienen pieni hippu.
Minttusuklaajuustokakku
18 cm:n irtopohjavuokaan
Pohja
100 g minttu Dominokeksejä
30 g Beceliä tai muuta pehmeää margariinia
Sprayaa vuokaspraylla irtopohjavuoan reunat ja suojaa pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit, lisää sulatettu rasva ja painele irtopohjavuoan pohjalle, käytä tarvittaessa jauhoja apuna painellessasi pohjaa. Tasaa reunat nuolijalla.
Kakkumousse
1 dl kermaa
200 g After Eight minttusuklaata
3 liivatetta (käytän Ewald liivatetta, laita kaupan pieniä liivatteita 4-5, tarkista pakkauksesta suositeltu käyttömäärä )
2 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa Philadelphia
1/2 dl kreikkalaista jogurttia
maun mukaan aivan vähän minttusiirappia tai minttulikööriä tai jätä pois
1 tl vaniljasokeria
Pirkan minttusuklaarakeita
Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna kerma lähelle kiehumispistettä, lisää liivatteet ja sekoita ne hyvin kermaan - vedä kattila kylmälle levylle. Lisää suklaat, anna suklaan sulaa viitisen minuuttia kannen alla sekoita sitten ja anna jäähtyä - jos seos ei ole tasainen, lämmitä sitä vähän ja sekoita hyvin.
HUOM. kun teen tämän moussen kakun täytteeksi, tummaa suklaata, enkä lisää liivatetta, maitosuklaalla ja esim Fazer nougatsuklaan kera lisään yhden Ewald-liivatteen. On kuitenkin huomattava, että After Eight suklaassa suklaan osuus on pieni, eikä se riitä jähmettämään täytettä. Jos siis käytät muuta suklaata, säädä liivatteen määrää - laitoin itse vain yhden Ewald-liivatteen eilen ja se oli liian vähän, kakku pysyy hvyin koossa, mutta on liian pehmeä juhlatarjoiluun. Juustokakku leikkautuu kauniisti, kun siinä on liivatetta sopiva määrä - itse lasken Ewald liivatetta yhden nestedesille ja tuorejuusto ei liivatetta tarvitse.
Vaahdota 2 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi, lisää suklaaseos ja sokeri, vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Nostele kerma joukkoon ja sekoita hyvin. Laita moussea pari senttiä vuokaan pohjan päälle, ripottele minttusuklaarakeita päälle ja lisää loput mousseseoksesta. Tasoita pinta, anna hyytyä kylmässä yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja laita se hetkeksi - alle puoleksi tunniksi jääkaappiin. Nosta se sitten ritilän päälle, alle jokin laakea astia. Sulata suklaa kuorrutusta varten 30 sekuntia kerrallaan mikrossa miedolla lämmöllä, sekoita ja jatka 30 s niin monta kertaa ,että suklaa sekoittamalla hyvin sulaa. Lisää öljyä - jos seos on nyt liian ohutta valutettavaksi, anna sen jäähtyä ja jähmettyä hetken.
Suklaakuorrutus
(riittäisi 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun, ehkä 22 cm myös)
300 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
TAI 300 g maitosuklaata ja 1 dl mantelirouhetta
3-4 rkl rypsiöljyä
- jos haluat pehmeästi leikkautuvan päällisen lisää 1/2 tl glukoosisiirappia
Sulata suklaa 30 sekunnin välein sekoittaen mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja halutessasi pehmeästi leikkautuvan kuorrutteen lisää 1/2 tl glukoosisiirappia.Jos teet kovan suklaa päällisen, leikkaa se kuumalla veitsellä. Laita kylmä juustokakku ritilän päälle ja kaada suklaakuorrute kakun päälle, siirrä kakku kylmään jähmettymään, koristele ennen tarjolle laittoa. Minä tein höyhenet vohvelipaperista.
- olethan huomannut verkkokurssini, jolla opit kaiken, mitä tarvitsee tietää vohvelipaperin käsittelystä - materiaalia kurssilla on paljon, voit opiskella omalla aikataulullasi, työvaiheet vievät 2 + 2 tuntia.
Muita suklaakuorrutteita kakuille
Tavallisin tapa tehdä suklaakuorrute kakulle on tehdä se ganachen ohjeella. Tummaa suklaata käytettäessä suklaan ja kerman suhde on grammoissa 1:1:een, maitosuklaalla 2:1 :een ja valkosuklaalla 4:1 :een esim valkosuklaata 200 g ja kermaa 0,5 dl. Valkosuklaaganachen voi myös värjätä, muista kuitenkin, että suklaassa on keltainen pohjaväri, poista sitä pienellä hippusella violettia, lisää sitten valkosita väriä ja lopuksi varsinainen väri. Väri kannattaa lisätä pieneen määrään jäähdytettyä sulaa suklaata, koska suklaa leikkaa rakeiseksi helposti nestettä lisättäessä. Kermaan voisin yrittää myös värin lisäystä. Minä käytän Brunbergin tai Pandan tummaa suklaata tai maitosuklaita ja valkosuklaana joko Lidlin tai Pandan valkosuklaata.
Ylimääräisen ganachen voi jäähdyttää yön yli jääkaapissa ja vaahdottaa sen jälkeen. Ganachen voi myös pakastaa ja käyttää sitä drip cake kakkujen valumiin tai kuorruttaa sillä myöhemmin kakkuja tai laittaa vaikkapa jäätelön kastikkeeksi sitä.
Maitosuklaaganache
200 g Brunbergin maitosuklaata
1 dl kermaa (käy kuohukerma tai vispikerma)
1 tl glukoosisiirappia tai margariinia 2 tl
1 dl kermaa (käy kuohukerma tai vispikerma)
1 tl glukoosisiirappia tai margariinia 2 tl
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: