Tässäpä ohje yksinkertaiseen, mutta herkulliseen Välimeren leipään, jota piti nyt leipoa kahtena päivänä peräkkäin. Ohjeesta tulee yksi pyöreä leipä noin 25 cm halkaisijaltaan ja kolminkertaisena tein ohjeen uunipannulle. Kuvaan pääsi ystävältäni saamani hauska kortti - harrastamme siis tanssia. Välimeren leipä 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl sämpyläjauhoja 1/2 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 2 tl oreganoa 2 tl timjamia 1/4 - 1/2 dl rypsiöljyä 2 dl kermaviiliä, jugurttia tai piimää tai ranskankermaa (päiväys saa olla vanha, kunhan tuote on silmäääräisesti kunnossa) 1 1/2 dl juustoraastetta 3 rkl parmesan raastetta (vettä) Päälle: parmesan raastetta, siemensekoitusta Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää nesteiset aineet ja juustoraasteet, sekoita mahdollisimman vähän. Lisää tarvittaessa sekoittamisen aikana vettä, jos taikina näyttää kuivalta - sen pitäisi olla paksun puuron paksuista, silloin tulee hyvä leipä. Painele jauh