Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2018.

Glögikakku

Glögikakku on vanha tuttavuus, vuosikymmeniä olemme sitä töissäkin tehneet jouluaterian jälkiruoaksi. Vanhimmissa ohjeissa on liikaa liivatetta nykyiseen makuun, appelsiininkuorta on joissain ohjeissa liikaa, mutta hyviä ohjeita varmasti netti täynnä. Silti tahdoin kehittää jotain uutta tatsia tähän ohjeeseen ja edellinen piparijuustokakkuni, johon tuli piparinmurua joukkoon, oli jo jotain toivomaani suuntaan. Piparinmurut värjäsivät juustokakkua ruskeaksi, joten jätin ne tästä juustokakusta pois, piparia on vain pohjassa.Mielestäni onnistuin nyt saamaan tosi maukkaan juustokakun: Juustokakun maku muuttuu kuitenkin vähän säilytyksen aikana verrattuna massojen makuun ja makumieltymyksiä on niin paljon kuin meitä maistajiakin - kertokaahan, mitä olette tästä mieltä, jos teette kakun ohjeellani. Haluan kiinnittää huomiota liivatteen käyttöön. Käytän itse Meiran isoja 4 gramman liivatteita, joita saa tukusta. Käytän niitä yhden lehden nestedesiä kohden ja nesteeksi lasken kai

Piparkakun makuinen juustokakku

Olen ihastunut piparkakkurahkaan, mutta se on mielestäni voimakasmakuista, laitan sitä mielellään vähemmän kuin muita rahkoja suhteessa kermaan. Tässä hyvin joulun aikaan sopiva piparkakulta maistuvan juustokakun ohje noin 22 - 24 senttiseen vuokaan Piparkakun makuinen juustokakku Pohja 150 g pipareita 60 g margariinia sulatettuna Täyte  5 isoa Meiran liivatetta tai 6-7  pientä kaupan liivatetta  Voimakkaamman maun saat kakkuun.käyttämällä kermaa 4 dl ja rahkaa 4 dl. 1/2 dl vettä 2tl sitruunamehua 1 piparkakkurahka 6 dl kermaa 3/4 dl fariinisokeria 40 g piparimuruja 30 g Mariannerouhetta tai valkosuklaamuruja - tämän voi jättää poiskin 1-2 tl piparkakkumaustetta Koristeluun: pipareita, mariannerouhetta tai murskattuja piparminttukarkkikeppejä, sokerimassalumihiutaleita, puolukan varpuja. Myös kanelitangot ja tähtianis sopivat hyvin koristeeksi.  Laita irtopohjavuoan reuna kakun tarjoilualustalle, sprayaa tai öljyä vuoan reunat. Sek

Lumihiutale joulutortut suolaisella ja makealla täytteellä

Tässä alkuun uudet kuvat lumihiutaletortun tekemisestä. Paistamattomista alla keskimmäisenä oleva ei tullut uunissa kauniiksi, en siis kuvannut kypsänä sitä-niinhän kuvat otetaan, että kaunein pääsee eteen  😀 .  Alla kypsät tortut. Ihan hyvä tulee vaikka vain leikkaa sakarat - vasen. Nipistämällä sakarat yhteen saa kauniimman -keskellä ja oikealla tuo ratasmalli. Alla aiemmin leipomani suolaiset ja makeat lumihiutaleet. Viime vuonna joulutortut leivottiin täytteenä halkaistu vihreä kuula, leikkuupinta ylöspäin, tämän joulun hittitorttu on lumitähti.  Laitoin täytteeksi viikunahilloa ja vuohenjuustoa ja päälle pellavansiemeniä, makeissa tortuissa puolukka-kirsikkamarmelaadi - ja täyte ulottuu joka sakaraan. Liian tummiksi ehtivät paistua, mutta maku oli vaarallisen hyvä - rasvaahan näissä on enemmän kuin riittävästi 😁 Lumihiutaletta tehtäessä kulmat taitetaan täytteen päälle, sitten taittamalla pyöristetään torttu, käännetää

Budapest-leivokset, budapest-tortut piparirahkatäytteellä tai pistaasiatäytteellä

Budapest-leivos on unelmankevyt, valkuaisvaahtoon tehty leivonnainen, kääretorttu tai leivos, jossa jauhoina on jauhettua tai rouhittua pähkinää tai mantelia ja vähän tärkkelysjauhoa. Täytteeksi sopii kermavaahto tai kerma- rahkaseos ja makuaineksia voi vaihdella vuodenajan mukaan. Olen aiemmin leiponut Budapest-torttua pähkinäisenä, enkä mielestäni onnistunut lopputuloksessa, mutta vasta tähän manteliseen ohjeeseen ihastuin. Jos jätät mantelin ja pähkinän pois, lisää 1 dl sokeria, saat paksumman marengin. Maissijauhojen määrä voi olla teelusikasta kahteen ruokalusikkaan, se vaikuttaa rakenteeseen Leivoin Budapest-torttua ensin Leivotaan lehden 5/2018 ohjeella Valkosuklaa-mustikkabudabest , ja lähdin sitten muuntelemaan ohjetta. Tässä ohje jouluiseen Budapest-torttuun. Eestissä tämä ihana leivonnainen on nimeltään beseerull ja sitä saa ostaa monesta kahvilasta. Budapest-torttu 6 valkuaista 1 tl sitruunanmehua 3 dl Siro sokeria tai tomusokeria (1 3/4 dl m

Turkkilainen juustopinaattipide eli juustoleipä

Tänään olikin vähän erilainen pitsapäivä - turkkilaista juustopinaattipidetä eli pitsaleipää, johon lisäsimme broilerikuutioita ohje löytyy Pirkasta 11/2018 ja K-ruoka sivulta Turkkilaiset pitsaleivät eli pide Ainekset 6 annosta 4 3/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1 tl  kuivahiivaa tai mieluummin 1/8 - 1/4 tavallista hiivaa 1 1/2 dl vettä 1/2 dl rypsiöljyä Täyte 1 ps (125 g)  mozzarellaraastetta 1 pkt (100 g) salaattijuustoa & oliiveja 1/2 prk (à 365/150 g)  vuohenjuustokuutioita 1/2 dl turkkilaista jogurttia 1 kananmuna 2 ps (à 65 g) Luomu babypinaattia 1 1/2 tl  valkosipulimurskaa 2 tl rypsiöljyä paistamiseen ripaus mustapippuria ja suolaa 1/2 tl  chilimausteseosta  rypsiöljyä tai sulatettua voita voiteluun Valmistus yli 60 min Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää veden sekaan sokeri ja suola. Alusta jauhot ja sulatettu voi taikina

Juustokakku uunissa New york cheese cake, amerikkalainen juustokakku

Tässäpä helppo amerikkalainen juustokakku. Aiemmin blogissani olen julkaissut valkosuklaajuustokakun ja perinteisen juustokakkumme ohjeen , mutta tämä on nopeampi ja yksinkertaisempi ohje. Tarjosin juustokakkua tavanomaisen mansikkasoseen sijasta mansikka-punaherukkakastikkeella ja se olikin hyvä yhdistelmä, sopisi vaikka kakkumoussenkin mauksi. Juustokakun pohjan voi olla murotaikina tai piparimuru - olen nyt pari kertaa tehnyt piparimurulla ja se onnistuu hyvin.  Tein kakun 20 cm:n irtopohjavuokaan ja nostin kakkumuruseosta laidoille noin 3 sentin verran. Pohjan voi tehdä myös vain pohjan peittäväksi, silloin riittää 150 g piparimuruja ja 60 g margariinia.  Jos teet isompaan irtopohjavuokaan tämän, laita tuorejuustoa 600 g ja ranskankermaa 200 g, Maizenaa 3/4 dl,  muut ainemäärät ennallaan. Amerikkalainen juustokakku New York cheesecake Pohja 200 g Digestive-muruja 80 g margariinia sulatettuna Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla ir