Siirry pääsisältöön

Juustokakku uunissa New york cheese cake, amerikkalainen juustokakku


Tässäpä helppo amerikkalainen juustokakku. Aiemmin blogissani olen julkaissut valkosuklaajuustokakun ja perinteisen juustokakkumme ohjeen, mutta tämä on nopeampi ja yksinkertaisempi ohje. Tarjosin juustokakkua tavanomaisen mansikkasoseen sijasta mansikka-punaherukkakastikkeella ja se olikin hyvä yhdistelmä, sopisi vaikka kakkumoussenkin mauksi.

Juustokakun pohjan voi olla murotaikina tai piparimuru - olen nyt pari kertaa tehnyt piparimurulla ja se onnistuu hyvin. Tein kakun 20 cm:n irtopohjavuokaan ja nostin kakkumuruseosta laidoille noin 3 sentin verran. Pohjan voi tehdä myös vain pohjan peittäväksi, silloin riittää 150 g piparimuruja ja 60 g margariinia. 

Jos teet isompaan irtopohjavuokaan tämän, laita tuorejuustoa 600 g ja ranskankermaa 200 g, Maizenaa 3/4 dl,  muut ainemäärät ennallaan.


Amerikkalainen juustokakku New York cheesecake


Pohja

200 g Digestive-muruja
80 g margariinia sulatettuna

Sekoita muruseos monitoimikoneella. Peitä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja reunat. Painele muruseos pohjalle ja nosta sitä reunoille. Joskus olen tehnyt reunamuruun piparikuvionkin eli pykäläreunan, tässä reuna oli suora. 

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin osan Rainbow vaniljatuorejuustoa, osan Philadelphiaa)
150 g ranskankermaa 
1  -1 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 rkl lemon curdia (tai 2 rkl sitruunan mehua ja vähän sitruunan raastettua kuorta)
1/2 dl Maizenaa tai perunajauhoja
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa  tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Kumoa täyte murupohjan päälle ja paista 175 asteessa (kiertoilmassa matalampikin lämpö) tunnin verran. Jos väriä tulee kakkuun liikaa, suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, joka ei saa koskettaa pintaa, muutoin se voi tarttua kiinni. Jätä kakku mielellään jäähtyvään uuniin noin puolen tunnin ajaksi. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on parasta. Tarjoa lisänä marjakastiketta ja koristele kakku tuoreilla tai pakastemarjoilla. 


Marjakastike juustokakulle


Tuoreita tai jäisen kohmeisia punaherukoita ja mansikoita

Sulata vähän mikrossa pakastemarjoja, lisää pieni tilkkanen kiehuvaa vettä ja 
sokeria maun mukaan. Soseuta marjat monitoimikoneella. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja