Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2024.

Tilauskakut Kotka

Kotka - onko kakkuleipuri tarpeen? Teen tilauskakkuja Karhulassa  hinnasto ja tilausohje täällä . Yrittäjänä toiminimellä Päivileipoo olen toiminut vuodesta 2018 ja sitä ennen, koko työikäni, olen opettanut leivontaa niin aikuisille kuin nuorille.  Leivonnaisistani on kuvia  instagramissa  ja Päivi leipoo Facebooksivun albumeissa.  Järjestän leivontakursseja kotona ja verkossa. Voin myös pitää livekoulutuksen verkossa yhdelle henkilölle tai pienryhmälle (korkeintaan 4 henkilöä).  Leivontakursseista saat   infoa täältä   ja  Päivi leipoo facebook -sivulta - liity seuraajaksi. Facebooksivullani on myös maksuttomia video koulutuksia.  Minulla on oikeus järjestää hygieniapassitestejä.  Kysymyksiä ja toiveitasi voit esittää sähköpostilla  päivileipoo@gmail.com

Punajuurigalette

Galette tarkoittaa p ellillä paistettavaa ranskalaista avopiirakkaa, jossa taikina kaulitaan ja taitetaan osittain täytteen päälle. Galetten pohjataikina on rapea ja ulkonäkö röpelöinen. Pohjataikina valmistetaan joko nyppimällä ainekset tai laittamalla ne monitoimikoneeseen ja sekoittamalla kevyesti. Taikinan on hyvä antaa levätä kylmässä ensin puolisen tuntia, siten se on helpompi kaulia ja kylmäkäisttely edistää taikinan rapeutta. Galetten täyte voi olla makea tai suolainen, mutta se ei saa olla liian kostea, koska piiras paistetaan uunipellillä ilman piirakkavuoan reunoja.   Munamaitoa ei yleensä käytetä täytteessä, vaan vähän kosteutta piiraaseen voi lisätä esim. juustoilla tai tuorejuustolla.  Pohjataikina kaulitaan leivinpaperin päälle - silikonialusta alla estä liukumista kaulitsemisen aikana. P ohjataikinan pyöreän muodon voi varmistaa esim suuren lautasen avulla, tähän ohjeeseen kaulitsin noin 30 cm halkaisijaltaan olevan pohjan.  Päälle levitetään ehkä tuorejuustoa tai paist