Tämän piiraan "salainen ase" on taikinassa olevat sattumat ja vaniljainen päällinen. Koska kyse on munavaahtotaikinasta, piiras on hyvää, pehmeää ja sopivan kosteaa vielä leipomista seuraavanakin päivänä. Täytteen voit tehdä kaksinkertaisena, jos tahdot enemmän päällistä tai tyrkkäät vaniljatäytettä pistemäisesti pohjan sisäänkin teelusikalla. Toisaalta pohjataikinan päälle voi laittaa marjoja/hedelmiä pisteittäin ilman jogurttitäytettäkin - näin tein ohjeen jälkeen kuvatussa päärynäpiirakassa. Piiras on nopea valmistaa. Vuoaksi käy 2 kpl 22 cm halk. piirasvuokaa tai yksi suuri piirasvuoka, halk. 30 cm tai 25 x 30 cm vuoka. 25 cm:n pyöreään vuokaan voit tehdä ohjeen 2 munalla, siis kaikista aineista pois kolmasosa. Uunipellillisen saat kaksinkertaisella ohjeella. Näillä mitoituksilla piiraasta tulee noin 3 cm paksu. Kirsikkapiiras (tai omena-, luumu-, mustikka-, viinimarja-, vadelma-päärynä-, persikkapiiras) Piiraspohja 3 munaa ripaus suolaa 1 1/2 dl eli 150 grammaa so