Aivan ihanat ruusut ja muut kesäkukat suorastaan houkuttelevat leipomaan kukkakakkuja. Näitä kuvia voi sitten talvella kaihoten katsella😊. Miten käytät tuoreita kukkia kakussa? Kerää vain puhtaita, myrkyttömiä kukkia, mielellään syötäviä kukkia. Kukkien kasvatuksessa on hyvä olla käytössä vain luonnolliset torjunta-aineet ja lannoitteet - valitse hyvin. Upota kukat hetkeksi kylmään veteen, jotta roskat ja mahdolliset hyönteiset poistuvat. Laita kukat alassuin kuivumaan talouspaperin päälle. Käytä muovipillejä tai elintarvikekelpoisia kukkapiikkejä tai muovikelmua kukkien varsissa tai kasta kukat sulaan suklaaseen ja kuivata. Paina kukat kakkuun. Poista kukkia kakkua leikattaessa. Syötävistä kukista listoja löytyy mm. Meillä kotona sivustolta, Valion ja K-Ruoka sivustoilta. Täältä myrkytystietokeskuksen sivuilta voit tutkia, onko kukka myrkyllinen