Hapanjuurisämpylät voi tehdä ylikohonneesta yli yön jääkaapissa olleesta taikinasta tai liian pehmeästä, kohonneesta taikinasta. Taikina kaadetaan jauhojen päälle pöydälle, jaetaan paloiksi esim. neliöiksi raapan tai lastan avulla jauhoja apuna käyttäen tarvittaessa ja paistetaan heti - jolloin ne kannattaa laittaa kuumalle pellille tai kivelle - tai kohotuksen jälkeen kylmällä pellillä uuniin. Muistathan, että kylmässä ollutta taikinaa on helpompi käsitellä ja jakaa paloiksi, mutta huoneenlämmössä kohotettukin käy. Nyt tein taikinan kokonaan alusta alkaen. Vanha totuus on, että parhaat sämpylät tehdään vanha hiutalepuuro tai perunasose nesteenä tai osana nestettä - samaa voi soveltaa hapanjuurileivontaan. Inspriroiduin hapanjuuri.fi Emman ansiosta tähän kokeiluun ja tein ohjeen. Kauramaidolla sämpylöistä tuli ihanan pehmeitä. Ruishiutalepuurosämpylät 250 g ruishiutalepuuroa 50 g rypsiöljyä 320 g kauramaitoa tai maitoa tai vettä 125 g (= 27 % ) aktiivista moussemaista, vähän ku